SEGRE

POLÍTICA AUTONÒMICA

Feijóo diu que és un candidat “lliure” i s'allunya de Cs

Assegura que no serà “ostatge de cap formació” || Descarta dirigir “un bloc de partits” després de l’oferta d’Arrimadas

El president de la Xunta gallega, Alberto Núñez-Feijóo.

El president de la Xunta gallega, Alberto Núñez-Feijóo.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Xunta i del Partit Popular Gallec, Alberto Núñez-Feijóo, es va presentar ahir com un candidat “lliure” per optar a la reelecció en els comicis autonòmics que se celebraran el proper 5 d’abril, i va assenyalar que ell no serà “ostatge de cap partit, ni tan sols el meu, perquè estic al servei de tots els gallecs”.

En l’acte de la proclamació com a candidat, celebrat a l’auditori Mar de Vigo davant uns 500 militants, el president de la Xunta va allunyar també la possibilitat d’unir-se a la proposta feta per Ciutadans de crear una llista unitària afirmant que no es presentarà per “liderar un bloc de partits” ja que, va matisar, vol “ser un president lliure per defensar els gallecs i complir els compromisos. I com que volem una Galícia lliure, no vull una comunitat governada per les imposicions de ningú”.

Insisteix en la coalició a Catalunya, Euskadi i Galícia perquè “no es perdi ni un vot”

En els últims dies, Feijóo ha estat el focus d’apel·lacions directes des de la direcció estatal de Ciutadans per presentar-se de forma conjunta en aquestes eleccions, ja que consideren que a Galícia, igual que al País Basc i a Catalunya, on segueixen les negociacions per presentar-se al costat del PP en una mateixa llista, hi ha una amenaça independentista.

En aquest sentit, el president de la Xunta va prometre que si treu una quarta majoria després d’aquestes eleccions no formarà un govern “sotmès als interessos d’uns ni a les minories d’altres”. A més va aprofitar per llançar un missatge per a tothom, començant per “nacionalistes i independentistes”, als quals va dir que Galícia ha d’aspirar a ser “més espanyola i europea”. Pel que fa a altres formacions de dreta, va asseverar que el Partit Popular ha defensat “sempre” la unitat d’Espanya i va criticar que ara altres formacions “vinguin a donar-nos lliçons”.

Per la seua part, la portaveu de Cs al Congrés, Inés Arrimadas, va insistir en un acte a Madrid a demanar a “conservadors i socialdemòcrates” una triple coalició amb el PP a Catalunya, Esukadi i Galícia per “no perdre un sol vot”.

tracking