SEGRE

PANORAMA

Primera sortida de Forcadell i Bassa a l'obtenir el segon grau flexible

Les dos dirigents independentistes abandonaran la presó tres dies per setmana per cuidar familiars || Forn treballarà en els serveis jurídics de Mediapro

Carme Forcadell, expresidenta del Parlament, ahir, al sortir de la presó de Mas d’Enric.

Carme Forcadell, expresidenta del Parlament, ahir, al sortir de la presó de Mas d’Enric.@FORCADELLCARME/TWITTER

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’expresidenta del Parlament Carme Forcadell i Dolors Bassa, consellera de Treball al Govern de Carles Puigdemont, van abandonar ahir a primera hora del matí les presons de Mas d’Enric i Puig de les Basses en aplicació de l’article 100.2 del reglament penitenciari, que flexibilitza el règim de segon grau a què estan sotmeses.

Tal com va acordar la junta de tractament de la presó tarragonina per al cas de Forcadell, la dirigent independentista pot deixar la presó tres dies a la setmana durant nou hores diàries per cuidar la seua mare, d’edat avançada, i efectuar tasques de voluntariat.

Iceta creu que la reforma de sedició “alleujarà” les penes de l’1-O però JxCat vol derogar el delicte

Per la seua part, Bassa també pot abandonar la presó gironina de Puig de les Basses tres dies per setmana, encara que només a raó de vuit hores diàries, per cuidar un familiar. D’aquesta forma, Forcadell i Bassa van seguir la línia del president d’Òmnium, Jordi Cuixart, que, en aplicació de l’article 100.2, ja va sortir del centre penitenciari de Lledoners el passat dia 13 per treballar a la seua empresa, situada a Sentmenat.

Per la seua part, Joaquim Forn, conseller d’Interior amb Carles Puigdemont i a qui també s’aplica un règim de segon grau flexible, treballarà durant les sortides de la presó al departament jurídic de Mediapro, concretament en l’àmbit de Dret Públic.

Igual que aquests quatre dirigents independentistes, l’exlíder de l’Assemblea Nacional Catalana Jordi Sànchez també es beneficia ja de l’article 100.2 del reglament penitenciari, tot i que encara no s’ha concretat quan sortirà de la presó.

La resta de líders independentistes empresonats per l’1-O esperen accedir a aquest règim flexible, que autoritza la Generalitat.

Per la seua part, el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, va deixar oberta la porta que una reforma del Codi Penal “alleugi” les penes imposades als líders independentistes per l’1-O.

En sintonia amb les seues paraules, el líder d’Unides Podem al Congrés, Jaume Asens, va augurar que els dirigents condemnats pel referèndum es podran beneficiar dels canvis en la llei penal abans que acabi l’any.

D’altra banda, el diputat de JxCat Jaume Alonso-Cuevillas va exigir la derogació del delicte de sedició perquè, al seu parer, no n’hi ha prou que se “suavitzi”.

Carme Forcadell, expresidenta del Parlament, ahir, al sortir de la presó de Mas d’Enric.

Carme Forcadell, expresidenta del Parlament, ahir, al sortir de la presó de Mas d’Enric.@FORCADELLCARME/TWITTER

tracking