SEGRE

ORIENT MITJÀ VIOLÈNCIA

Turquia avisa Síria i Rússia d'una operació militar a Idlib

S’agreuja el problema humanitari

Alep va reobrir ahir l’aeroport després d’estar vuit anys tancat pels combats.

Alep va reobrir ahir l’aeroport després d’estar vuit anys tancat pels combats.AHMAD SALAMEH/SANA/DPA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president turc, Recep Tayyip Erdogan, va adverir ahir de la imminència d’una operació de l’exèrcit a la província siriana d’Idlib, en unes declaracions que va qualificar com les “últimes advertències” al règim de Damasc.

L’advertència es va produir després que Turquia considerés insatisfactori el resultat assolit dimarts en les converses amb Moscou sobre aquest conflicte. “Ara estem fent les últimes advertències. L’operació a Idlib és ara una qüestió de poc temps. Podem entrar-hi de sobte una nit”, va explicar el mandatari turc.

Els tres milions de persones que viuen a Idlib, l’últim bastió sota control rebel al nord-est de Síria, s’estan quedant sense opcions de fugida davant de l’ofensiva llançada per les forces de Bashar al-Assad amb el suport de Rússia, unida a l’amenaça turca, la qual amenaça de provocar una catàstrofe humanitària de dimensions no vistes des de fa dècades.

D’altra banda, l’aeroport d’Alep, la segona ciutat de Síria, va reprendre ahir l’activitat després de vuit anys de tancament amb l’aterratge d’un avió que va volar des de Damasc, la capital del país.

tracking