SEGRE

JUSTÍCIA NOMENAMENTS

L'exministra Dolores Delgado passa a ser avui fiscal general de l'Estat

El PP recorrerà la decisió al no ser “neutral”

Delgado, durant la compareixença a la Comissió de Justícia.

Delgado, durant la compareixença a la Comissió de Justícia.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’exministra de Justícia Dolores Delgado prendrà avui possessió del càrrec com a fiscal general de l’Estat després que el Consell de Ministres aprovés ahir un reial decret per a la seua designació en el càrrec. L’exministra la va proposar el president de l’Executiu, Pedro Sánchez, per ocupar el càrrec. La seua elecció va despertar des del principi gran recel tant a l’oposició com en amplis sectors de l’àmbit judicial, pel fet inèdit que salti directament del ministeri de Justícia a la Fiscalia General.

La setmana passada va culminar l’últim dels tràmits que exigeix la Constitució i l’Estatut Fiscal per accedir al càrrec, després de comparèixer a la Comissió de Justícia del Congrés dels Diputats, on va rebre una forta contestació per part dels grups parlamentaris del PP, Cs i Vox, que la consideren no idònia per al càrrec per falta d’“imparcialitat”.

Els populars acusen l’Executiu d’utilitzar aquest nomenament per afavorir Sánchez

Durant aquesta compareixença, l’exministra, va assegurar que valorarà “cas a cas” si s’absté en les causes de les quals va poder tenir anteriorment coneixements pel seu càrrec dins de la política, com per exemple les relacionades amb el procés.Per la seua banda, la portaveu del grup parlamentari del Partit Popular, Cayetana Álvarez de Toledo, va anunciar que la formació té la intenció de recórrer al Tribunal Suprem el nomenament de l’exministra al·legant que l’“odi” i l’“animadversió” que té cap al Partit Popular la inhabiliten per ocupar un càrrec que exigeix “neutralitat”. En aquest sentit, el secretari de Justícia dels populars, Enrique López, va assenyalar que nomenar-la fiscal general de l’Estat “debilita la democràcia” i que la seua designació “només persegueix finalitats partidistes d’afavorir el Govern de Pedro Sánchez”.

tracking