SEGRE

SUCCESSOS VIOLÈNCIA DE GÈNERE

Dia negre amb 2 dones assassinades pels seus marits a Sevilla i Madrid

Una de la víctimes va morir al disparar-li la seua parella davant del fill de quatre anys abans de suïcidar-se || L’altra va ser apunyalada a tòrax i abdomen

Diverses persones abandonen el domicili on un home va disparar a la dona a Sevilla.

Diverses persones abandonen el domicili on un home va disparar a la dona a Sevilla.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Dos dones de quaranta-tres i setanta-cinc anys van ser assassinades en menys de vint-i-quatre hores en mans de la parella en sengles crims masclistes que van tenir lloc a Aznalcóllar (Sevilla) i Fuenlabrada (Madrid).

El primer crim es va produir ahir a la matinada a la localitat sevillana quan un home de cinquanta-un anys va matar presumptament la dona disparant-li al cap amb una escopeta de caça al domicili conjugal i en presència del fill petit, de quatre anys. Tot seguit, es va suïcidar amb la mateixa arma.

Segons van informar fonts de la investigació, després de cometre el crim, l’agressor va trucar a la filla gran, de vint anys, per explicar-li que havia assassinat la mare i que s’anava a suïcidar. Els veïns van ser els que van alertar els serveis d’emergències però aquests només van poder certificar la mort de tots dos. La parella també tenia un fill de quinze anys i, segons indiquen fonts de la investigació, no constaven denúncies prèvies per maltractaments. L’ajuntament d’Aznalcóllar va decretar dos dies oficials de dol i va convocar una concentració en repulsa per aquest crim masclista.

Hores després d’aquest succés, un home de setanta-vuit anys presumptament va acabar amb la vida de la seua dona a l’habitatge que compartien a Fuenlabrada abans d’intentar suïcidar-se.

Els fets van tenir lloc cap a la una de la tarda, quan la víctima, ensangonada, va sortir al replà de l’edifici demanant ajuda als veïns. Quan els efectius del Summa es van personar al lloc dels fets, van trobar la dona en parada cardiorespiratòria, amb dos ferides d’arma blanca a l’abdomen i el tòrax. Després de més d’una hora els efectius van aconseguir reanimar-la, però durant el trasllat a l’hospital va tornar a tenir una parada i va morir.

L’agressor, que va ser trobat dins de l’habitatge, també va haver de ser evacuat a un centre sanitari en estat crític amb una punyalada a l’abdomen i dos al coll que presumptament es va causar ell mateix. De moment, es desconeix si la víctima havia presentat denúncies per violència de gènere o si existia alguna ordre d’allunyament.

El masclisme deixa tretze mortes en el que va d’any Les dos dones assassinades ahir presumptament en mans del marit a Aznalcóllar i Fuenlabrada van elevar a tretze el nombre de víctimes mortals de la violència masclista en el que va de 2020 a Espanya. Només en un dels casos, a falta de confirmació del de Fuenlabrada, constaven denúncies contra l’agressor, però no l’havia presentat la víctima, una dona de 36 anys que es va trobar morta a Alacant, sinó el seu entorn.

Diverses persones abandonen el domicili on un home va disparar a la dona a Sevilla.

Diverses persones abandonen el domicili on un home va disparar a la dona a Sevilla.EFE

tracking