SEGRE

SUCCESSOS VIOLÈNCIA DE GÈNERE

Un home assassina la seua exparella i intenta suïcidar-se a Còrdova

Es trobaven en tràmits de separació

Desenes de persones van fer ahir un minut de silenci per la víctima.

Desenes de persones van fer ahir un minut de silenci per la víctima.TWITTER/ @ARC_RUTE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una dona de 67 anys va ser assassinada ahir presumptament per la seua exparella, de 69, que va intentar treure’s la vida a la localitat cordovesa de Posadas.

Pel que sembla, els fets van ocórrer sobre les 12 del migdia, quan la dona es va adreçar al pis que compartia amb la seua exparella, amb el qual estava en tràmits de separació, per recollir alguns objectes personals acompanyada d’una amiga i una familiar. L’exmarit d’aquesta va negar l’entrada a les acompanyants i va ser llavors quan la víctima va accedir sola a l’habitatge, on presumptament va ser apunyalada fins a la mort per l’home, que més tard va provar de treure’s la vida disparant-se amb una arma de foc. Fins al lloc dels fets es van desplaçar diverses patrulles de la Policia Local i la Guàrdia Civil, a més dels serveis d’emergències, que van traslladar al presumpte agressor a un centre hospitalari ferit molt greu.

Cap de les 14 víctimes mortals del masclisme en el que va de 2020 no havia denunciat el seu agressor

La delegació del Govern d’Andalusia va informar que no existien denúncies prèvies per violència de gènere entre la parella i que no tenien fills menors d’edat.

L’ajuntament de Posadas va decretar dos dies de dol “davant del tràgic succés” i va convocar un minut de silenci en repulsa a aquest nou crim masclista.

Amb aquest nou cas s’eleven a 14 les dones mortes en mans de les seues parelles o exparelles en el que va de 2020. De les víctimes cap no havia presentat denúncies contra el seu agressor. Des del 2003, any en què es van iniciar els registres, les víctimes mortals ascendeixen a 1.047.

La setmana passada es va viure una jornada negra quan dos dones van ser assassinades a Sevilla i Fuenlabrada per les seues parelles sentimentals amb hores de diferència.

tracking