SEGRE

PANORAMA

ERC vol que el vot sigui secret en el suplicatori de Puigdemont

Aragonès recorda a Torra que són “aliats”

El cap de l’oficina de l’Eurocambra a Barcelona i Diana Riba.

El cap de l’oficina de l’Eurocambra a Barcelona i Diana Riba.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’eurodiputada d’ERC Diana Ribas va anunciar ahir que demanarà que el vot del suplicatori de Carles Puigdemont i els exconseller Toni Comín i Clara Ponsatí al Parlament Europeu sigui secret, ja que, al seu parer, això pot facilitar que la cambra rebutgi retirar-los la immunitat. Riba va vaticinar que eurodiputats de tots els grups poden acabar modificant el seu vot, fins i tot del grup dels socialistes i populars. “Les pressions són molt fortes dins dels grups polítics. Per tant, demanem que tothom pugui votar amb la màxima tranquil·litat”, va argumentar.

En aquest sentit també va criticar que al capdavant de la comissió d’assumptes jurídics, que ha d’iniciar els tràmits del suplicatori, hi hagi l’eurodiputat de Ciutadans Adrián Vázquez. Va alertar que això podria suposar un “conflicte d’interessos” i va exigir que no abordi ell aquest assumpte. L’eurodiputada va assenyalar que el més important és que la Cambra Europea vegi que “no és un suplicatori normal” sinó que es tracta d’un tema polític i els tres “acabaran a la presó si se’ls retira la immunitat”.

Aragonès afirma que els enemics de Torra són “la Junta Electoral Central i el Suprem”, no ERC

D’altra banda, el vicepresident del Govern, Pere Aragonès, va contestar a la demanda que va fer el president de la Generalitat, Quim Torra, al president del Parlament, Roger Torrent, per recuperar el seu escó. Aragonès va assegurar que “els responsables de la repressió són la Junta Electoral Central i el Tribunal Suprem” i que els republicans no són l’enemic sinó “aliats”. D’altra banda, també va assegurar que la seua prioritat és centrar la taula de diàleg que la Generalitat manté amb el Govern central en la demanda de l’autodeterminació i l’amnistia. En aquest sentit va contestar a la petició de Puigdemont que l’Executiu reconegui que “Catalunya és una nació” assegurant que “totes les propostes que acompanyin a aquests objectius seran benvingudes”.

tracking