SEGRE

ALEMANYA POLÍTICA

La CDU cau en els sondejos pel problema de succeir Merkel

Davant del creixement d’un possible bloc de centreesquerra

Angela Merkel.

Angela Merkel.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El bloc conservador de la cancellera alemanya, Angela Merkel, ha accentuat la seua caiguda en intenció de vot, enmig de la pugna per la successió en el comandament i mentre pren forma un bloc de centreesquerra liderat pels Verds. La caiguda en intenció de vot dels conservadors es relaciona amb la incertesa entorn de la nova direcció de la CDU, arran de la renúncia de la seua successora, Annegret Kramp-Karrenbauer.

Si se celebressin ara eleccions generals, els conservadors alemanys obtindrien un 26%, el seu rècord a la baixa històric, segons el Politbarometer del canal de televisió ZDF, considerat el sondeig més fiable del país.

Això significa per a la Unió Cristianodemòcrata (CDU) de la cancellera i la seua agermanada Unió Socialcristiana de Baviera (CSU) una pèrdua d’un punt respecte a l’anterior sondeig i de gairebé set punts en relació amb els seus resultats en les generals del 2017.

Els Verds pugen un punt i se situen en el 23%. El Partit Socialdemòcrata (SPD) remunta així mateix dos punts, després de mesos en caiguda lliure de popularitat, i es col·loca ara en el 16 per cent. Aquests pronòstics donen ales a un eventual tripartit amb l’Esquerra –a la qual es pronostica un 8 per cent–, com a alternativa a una coalició sota lideratge conservador amb els Verds. La ultradretana Alternativa per a Alemanya (AfD) es manté inalterable en el 14%, però baixa de la posició de tercera força a quarta, per l’augment de l’SPD. La sisena força parlamentària seria el Partit Liberal (FDP), amb un 8%.

tracking