SEGRE

POLÍTICA PARTITS

Calvo demana suports, fins i tot al PP, per assegurar els Pressupostos del 2020

La vicepresidenta primera del Govern, Carmen Calvo.

La vicepresidenta primera del Govern, Carmen Calvo.JESÚS HELLÍN / EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La vicepresidenta primera del Govern, Carmen Calvo, no va poder garantir la presentació d’un projecte de Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) per al 2020 perquè l’Executiu encara no té assegurats els suports necessaris per tirar-los endavant.

En una entrevista a RNE, la videpresidenta va lamentar en particular l’actitud del Partit Popular per no prestar-se a donar suport a uns comptes públics, cosa que seria “una cosa molt bona per a Espanya”. Segons l’opinió de Calvo, fer una oposició al Govern “contundent” no equival a situar-se en l’“obstacle constant”, com creu que està fent el PP, deixant-se arrossegar per Vox.

Per la seua part, la secretària general adjunta i portaveu d’ERC, Marta Vilalta, va demanar no donar per fet que els republicans avalaran els Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) i va condicionar aquest possible suport al fet que la mesa de negociació entre governs es mantingui oberta i avanci per buscar una solució al conflicte.

Ho va dir després d’assegurar Calvo que no creu que Esquerra “estigui ara en una posició diferent” a la que va mantenir en la investidura de Pedro Sánchez, quan es va abstenir. “Que no doni res per fet, la vicepresidenta. S’han de complir unes quantes premisses”, va avisar.

tracking