SEGRE

ESNOTICIA

La UE acorda tancar fronteres per primera vegada a la seua història

Un fet inèdit que s’aplicarà durant trenta dies || Brussel·les crea un grup d’experts que formularà orientacions sobre la gestió del brot de coronavirus

Pacients italians infectats amb coronavirus en un hospital de Brescia (Itàlia).

Pacients italians infectats amb coronavirus en un hospital de Brescia (Itàlia).CLAUDIO FURLAN /LAPRESSE VIA ZUMA / DPA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els líders de la Unió Europea van acceptar a la cimera per videoconferència que van mantenir ahir la proposta de la Comissió Europea de prohibir l’entrada als ciutadans de tercers països, tret de circumstàncies excepcionals, durant un mes per provar de contenir la propagació del coronavirus.

Es tracta d’una mesura sense precedents a la UE perquè és la primera vegada que els estats membres es posen d’acord per tancar totalment la seua frontera exterior.

Els líders europeus han decidit cancel·lar la cimera presencial prevista per a la setmana que ve

La cap de l’Executiu comunitari, Ursula von der Leyen, va detallar que la seua proposta va rebre “molt” suport per part de les capitals, que ara han d’implementar la mesura.

La proposta de Brussel·les és un intent per coordinar les respostes estatals per frenar l’avenç del coronavirus i provar d’evitar que els països continuïn tancant les fronteres dins de Schengen.

Les autoritats comunitàries van rebre les notificacions d’Espanya i Portugal en aquest sentit, que s’uneixen a les d’Àustria, República Txeca, Dinamarca, Estònia, Alemanya, Hongria, Lituània i Polònia, a banda de Noruega i Suïssa.

A més, els líders europeus van decidir cancel·lar la cimera presencial prevista inicialment per al dijous i el divendres de la setmana que ve i, al seu lloc, tornaran a mantenir un encontre telemàtic.

La proposta de Von der Leyen recull excepcions per a ciutadans de la UE, científics o treballadors fronterers, entre d’altres, i no limita l’entrada per al transport de béns, per assegurar el subministrament.

Així mateix, la Comissió Europea ha creat un grup d’experts format per set epidemiòlegs i viròlegs de sis estats membres diferents que s’encarregarà de formular orientacions sobre una gestió científica i coordinada del brot de coronavirus. Les reunions començaran avui mateix, dimecres.

L’institut Koch alemany creu que la pandèmia es prolongarà dos anys

L’Institut Robert Koch, l’agència del Govern alemany encarregada del seguiment i control del coronavirus, va advertir que la pandèmia originada a la ciutat xinesa de Wuhan podria prolongar-se durant un període de dos anys, segons la cadena de televisió local RBB24. En una compareixença davant la premsa, el president de l’Institut Robert Koch, Lothar Wieler, va assenyalar que el seu organisme treballa amb la hipòtesi que la pandèmia pugui prolongar-se durant dos anys encara que la durada dependrà de quan es pugui comptar amb una vacuna. “Estem assumint un període de dos anys”, va assegurar. Wieler va deixar clar que a Alemanya el risc que representa el nou coronavirus per a la població varia d’una regió a l’altra, arribant a ser en algunes zones “molt alt”, com succeeix al districte de Heinsberg, un dels punts més afectats del país i que està situat a l’estat de Renània del Nord-Westfàlia.

tracking