SEGRE

ITÀLIA

Itàlia ja supera els 7.500 morts i els contagis arriben als 74.400

La Xina només detecta 47 nous positius, i tots importats || Els Estats Units aproven un paquet d’estímuls econòmics per valor de dos bilions de dòlars

Control policial en l’accés a un poble italià, ahir.

Control policial en l’accés a un poble italià, ahir.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El coronavirus ja ha segat la vida de més de 7.500 persones a Itàlia. Així ho va manifestar ahir la Protecció Civil transalpina en un comunicat, després que la compareixença diària del seu cap, Angelo Borrelli, se suspengués a causa del seu “lleu estat febril”. En total, Itàlia ja registra 7.503 morts després de sumar-ne 683 més en vint-i-quatre hores. Així mateix, el nombre d’encomanats va augmentar en 3.491 persones i ja són 74.386. La xifra de defuncions del dia és lleugerament inferior a la de dimarts i també es compleixen quatre jornades seguides d’alentiment dels contagis. A més, hi ha 30.920 persones en situació d’aïllament domiciliari, 23.112 a l’hospital i 3.489 d’ingressades en cures intensives. Mentrestant, 9.362 pacients ja han superat la malaltia després de sumar 1.036 noves altes.

Molt lluny de les xifres d’Itàlia se situa Alemanya, que ahir va superar els 37.000 positius per coronavirus i va vorejar la xifra de 150 morts. A Portugal ja són 43 els morts i 3.000 els contagiats. A Bèlgica, van morir només ahir 56 persones i els casos confirmats ja són prop de 5.000.

Alemanya supera els 37.000 contagis, a Portugal són 3.000 i moren 56 persones a Bèlgica en només un dia

Per la seua part, les autoritats ucraïneses van decretar l’estat d’emergència nacional i el president rus, Vladímir Putin, va anunciar que ajorna el referèndum constitucional previst per al mes d’abril a causa del coronavirus.

Per altra banda, la Xina confirma que està deixant enrere la pandèmia de coronavirus. Les autoritats del gegant asiàtic van indicar que ahir no es va detectar cap nou contagi local i que només van detectar 47 nous positius, tots importats. Això coincideix amb una relaxació de les mesures de control a la província de Hubei. A Wuhan, epicentre del Covid-19, la quarantena s’acabarà el 8 d’abril després de mesos de paràlisi total.

D’altra banda, després de dies de negociacions, la Casa Blanca i el Senat nord-americà van donar llum verda a un paquet d’estímuls per a l’economia per valor de 2 bilions de dòlars. Es tracta del pla d’estímuls econòmics més gran de la història moderna dels Estats Units i preveu efectuar pagaments directes per atur als ciutadans, així com als estats i a les empreses afectades per la crisi sanitària del Covid-19. Tot i que encara falten per lligar alguns caps, del total del pressupost, uns 250.000 milions es reservaran per a pagaments directes a ciutadans i famílies, 350.000 milions per a préstecs dirigits a petites empreses, uns altres 250.000 milions aniran a prestacions de subsidi d’atur i 500.000 milions es consignaran per a préstecs destinats a empreses amb dificultats. I és que la pandèmia del coronavirus s’estén de manera exponencial als Estats Units, amb 54.000 casos confirmats i 775 morts.

Tot això mentre el vicegovernador de Texas, Dan Patrick, afirma que “cal deixar morir els avis per poder salvar l’economia”.

Control policial en l’accés a un poble italià, ahir.

Control policial en l’accés a un poble italià, ahir.EFE

tracking