SEGRE

POLÍTICA CATALANA

Justícia insta a allunyar “fantasmes” sobre indults a presos del procés

El ministre recorda que fins ara “ni tan sols s’han registrat sol·licituds”

Imatge dels presos del procés empresonats a Lledoners.

Imatge dels presos del procés empresonats a Lledoners.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre de Justícia, Juan Carlos Campo, va demanar ahir que no es vegin “fantasmes” on no n’hi ha en relació amb la concessió de possibles indults a presos del procés perquè, fins a la data, “ni tan sols s’han registrat” sol·licituds en aquest sentit al ministeri. Així ho va traslladar el ministre en una entrevista i en relació a l’ordre dictada pel seu departament durant l’actual estat d’alarma derivat de la pandèmia del coronavirus, amb la qual s’accepta reprendre tots els procediments per sol·licitar i concedir la gràcia de l’indult malgrat la situació excepcional en què es troba el país. En concret, el ministeri de Justícia acordava reactivar per “raons d’interès general” els indults que estiguessin en tramitació amb data 14 de març –dia en què va entrar en vigor l’estat d’alarma– o que s’hagin iniciat o hagin d’iniciar-se posteriorment a l’esmentada data. Campo va reconèixer que “s’ha aixecat una polseguera” en relació amb aquesta resolució i va explicar que encara que el decret de l’estat d’alarma suspèn els terminis administratius en matèria de sol·licituds d’indults el procediment és “telemàtic”. A més a més, va advertir que la resolució aprovada durant l’estat d’alarma “no és només per indultar”, sinó que també es busca que hi hagi “condemnats” que “puguin entrar a la presó”.

Pel que fa al cas dels presos del procés va subratllar que “no hi ha un sol registre d’indult” per a ells, si bé va matisar que sí que “s’han presentat” sol·licituds al ministeri, però, davant del “tap” existent, “cap no ha estat registrada ni ha començat el seu camí”, que comporta “donar trasllat al tribunal sentenciador, que aquest consulti el fiscal, que es consulti les víctimes”, entre altres tràmits.

Fre a la fugida d’empreses a Catalunya el 2019, amb 283 Un total de 4.951 empreses catalanes van traslladar la seu social a una altra comunitat durant el 2019, dada que representa una caiguda del 21 per cent respecte a l’any anterior, alhora que Catalunya va continuar sent la comunitat amb més saldo negatiu entre entrades i sortides, al perdre’n 283; la fuga, però, es va frenar l’any passat, segons l’Estudi sobre canvis de domicili elaborat per Informa D&B. D’altra banda, l’estudi reflecteix que Catalunya passa a liderar el saldo positiu acumulat de facturació, amb més de 1.587 milions d’euros en xifra de vendes entre les companyies que entren i surten de la comunitat, tot i que que sigui la que més en perd.

tracking