SEGRE

TRIBUNALS POLÍTICA

Un exmilitar chavista fuig de Veneçuela per testificar als EUA contra Maduro

Clíver Alcalá va publicar un vídeo després de fugir de Veneçuela.

Clíver Alcalá va publicar un vídeo després de fugir de Veneçuela.TWITTER

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Clíver Alcalá, exmilitar chavista, va arribar ahir als Estats Units per testificar contra el president de Veneçuela, Nicolás Maduro, en el procés judicial que li ha obert Washington en què l’acusa de narcoterrorisme.

Alcalá es va entregar a les autoritats colombianes a la ciutat de Barranquilla després de fugir de territori veneçolà al decretar-se una ordre d’arrest en contra seu per traïció. Tarek William Saab, fiscal general de Veneçuela, va demanar a Bogotà la seua immediata extradició per intent de cop d’estat contra Maduro. Tanmateix, no va poder evitar que Colòmbia el portés a les autoritats nord-americanes. Al seu país d’origen l’acusen de cooperar amb l’autoproclamat president encarregat, Juan Guaidó, per formar “grups d’assalt” en territori colombià amb l’objectiu de fer caure Nicolás Maduro.

Així les coses, Alcalá serà un dels principals testimonis contra Maduro. William Barr, fiscal general dels Estats Units, ha acusat “Maduro i altres alts càrrecs del chavisme” de formar part del càrtel dels Sols. “Així ho demostren amb les insígnies que porten als uniformes els militars veneçolans d’alt rang”, ha manifestat Barr, que està disposat a pagar quinze milions de dòlars a qui li entregui Nicolás Maduro.

tracking