SEGRE

FRANÇA VIOLÈNCIA

Presumpte atac jihadista amb dos morts a França

L’autor de l’agressió, un home de trenta-tres anys, va ser detingut || La policia investiga si es tracta d’un atemptat terrorista

Agents de la policia científica al lloc de l’atac.

Agents de la policia científica al lloc de l’atac.ALEX MARTIN/EPA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Dos persones van morir ahir dissabte en un atac perpetrat per un home amb un ganivet a la localitat de Rumans d’Isèra, a l’est de França, que va deixar a més sis ferits, quatre d’ells greus, segons va confirmar l’alcaldessa de la ciutat a la premsa nacional.

“Una persona amb un ganivet s’ha llançat sobre persones innocents a l’interior de comerços i al carrer. Ha deixat sis víctimes, dos d’elles han mort i quatre estan en estat d’urgència absoluta, a més de l’autor, que estava lleugerament ferit, però ja ha estat detingut”, va indicar l’alcaldessa, Marie-Hélène Thoraval, a la cadena BFM TV.

El detingut es va identificar com un sudanès demandant d’asil, nascut el 1987

La Fiscalia antiterrorista va informar que actualment “avalua la situació” per saber si es fa càrrec de la investigació, que dirigeix per ara la direcció de la policia judicial de Lió. Un dels testimonis que van alertar les autoritats va indicar a la premsa gal·la que una persona va entrar cridant que havia estat apunyalada.

Diversos testimonis assenyalen a l’emissora regional France Bleu que l’atacant va cridar “Allah Akbar” (Al·là és gran) al llançar-se sobre les víctimes dins de diversos establiments en una de les principals avingudes de Rumans d’Isèra, localitat d’aproximadament 33.000 habitants situada a vint-i-quatre quilòmetres de la ciutat de Valença.

El detingut es va identificar com un sudanès demandant d’asil, nascut el 1987, tot i que com que no portava documents la policia no va poder de moment verificar-ne la identitat.

Segons France Bleu, entre les víctimes mortals hi ha el client d’un estanc i el carnisser d’un dels comerços afectats.

El ministre de l’Interior francès, Christophe Castaner, va donar les condolences a les famílies de les víctimes i va prometre una investigació exhaustiva.

França es troba des del passat dia 17 de març en estat d’urgència sanitària arran de la crisi del coronavirus, per la qual cosa els ciutadans únicament poden sortir per comprar productes de primera necessitat o realitzar una breu activitat física entorn de casa seua.

tracking