SEGRE

GIRONA

Torra reclama les competències perdudes per l'estat d'alarma

Exigeix a Pedro Sánchez que mantingui el confinament total || La consellera Vergés avisa que “no es pot acabar la Setmana Santa i tornar a situacions anteriors”

Imatge d’un control policial d’accés a Igualada, el 16 de març passat.

Imatge d’un control policial d’accés a Igualada, el 16 de març passat.ESTEFANÍA ESCOLÀ/ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha demanat al Govern central el retorn de les competències perdudes per Catalunya durant l’estat d’alarma pel coronavirus, perquè Catalunya “ha carregat amb tot el pes en la gestió d’aquesta emergència”. Aquest cap de setmana arriben carregaments importants que ha comprat la Generalitat “com ha pogut i on ha pogut”, va afegir en una compareixença telemàtica des de la Generalitat després de la reunió d’ahir entre el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, i els presidents autonòmics per abordar el coronavirus. “Vist el fracàs del sistema de subministrament centralitzat, no podem sinó demanar, i així ho he tornat a expressar, el retorn de les nostres competències”, durant la reunió. Així mateix, Torra va reclamar a Sánchez que es mantingui el confinament total de la població, excepte els serveis essencials. El president va recordar que l’Estat va aprovar el confinament total “després de demanar-ho dos setmanes” la Generalitat i va advertir que “no és el moment d’abaixar la guàrdia”. En aquest sentit, davant del pla de desconfinament progressiu en el qual treballa el Govern central, la Generalitat va expressar els seus dubtes. La consellera de Salut, Alba Vergés, va advertir que “no pot ser que després de la Setmana Santa tornem a situacions anteriors”.

El Govern aixeca el confinament de la Conca d’Òdena El ministre de sanitat, Salvador Illa, va anunciar ahir que el Govern central accepta aixecar el confinament de la Conca d’Òdena, atenent d’aquesta manera la petició de la Generalitat perquè passi a estar en la mateixa situació que la resta de Catalunya. Es tracta de les localitats d’Igualada, Vilanova del Camí, Santa Margarida de Montbui i Òdena, que ja fa que estan confinades des del dia 12 de març, just a l’inici de la crisi.

tracking