SEGRE

NOVA YORK

Itàlia, França i els EUA registren repunts en el nombre de víctimes

Els pacients a les UCI italianes baixen lleugerament || Nova York, epicentre al seu país, espera estar arribant al pic després de notar un “aplanament de la corba”

Personal sanitari traslladen morts per coronavirus a una morgue improvisada a Nova York.

Personal sanitari traslladen morts per coronavirus a una morgue improvisada a Nova York.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Itàlia, França i els Estats Units van registrar ahir repunts en el nombre de víctimes mortals pel coronavirus. Estats Units, que fa mes d’una setmana que es va convertir en l’epicentre mundial de la pandèmia, van sobrepassar la barrera dels 10.000 morts, segons el balanç de la Universitat Johns Hopkins, que apunta a un total de 347.003 casos positius. Tanmateix, hi ha dades que poden portar a l’optimisme, ja que Nova York, un dels principals focus, espera estar arribant al pic de la pandèmia després d’un “aplanament de la corba” a l’informar ahir de 599 morts a l’estat en les últimes vint-i-quatre hores, només cinc més que les que es van registrar diumenge. En total, hi ha 4.758 víctimes mortals pel virus a Nova York, gairebé la meitat de les defuncions a tot el país. En altres focus com Nova Jersey o Detroit també esperen arribar al pic de la corba d’hospitalitzacions i difunts aquesta mateixa setmana. No obstant, els Centres per al Control i Prevenció de Malalties van advertir que el nombre real de finats podria ser molt més elevat, atès que en molts casos es classifiquen com a pneumònies al no haver-hi una prova del coronavirus.

Mentre espera que arribi el descens de casos, la ciutat planteja fer “enterraments temporals” excavant rases en parcs davant del creixent nombre de morts, que amenaça de desbordar les morgues estables i les mòbils.

Itàlia va comptabilitzar ahir 1.941 nous contagis, 1.000 casos menys que la vigília, fins a situar el total en 132.547. En aquest sentit, hi va haver un repunt fins a 636 amb un total de 16.523. A més, per tercer dia consecutiu, la xifra de persones ingressades a l’UCI va disminuir, amb 79 pacients menys, fins als 3.898. Per la seua banda, a França es van comptabilitzar ahir un total de 833 defuncions, més del doble de la xifra de diumenge, quan es va informar de la mort de 357 persones. En total, el país suma 8.911 víctimes mortals per la malaltia. La pandèmia ja suma a nivell mundial més d’1,2 milions d’infectats i més de 71.000 morts.

tracking