SEGRE

POLÍTICA POLÈMICA

Dimiteix l'alcalde de Badalona al ser arrestat per conduir borratxo

Els exprimers edils García Albiol i Sabater pugnen ara per recuperar el càrrec || El popular assegura que tothom coneixia “els seus problemes de dependència”

El ja exalcalde de Badalona Álex Pastor, poc després de ser posat en llibertat pel jutge.

El ja exalcalde de Badalona Álex Pastor, poc després de ser posat en llibertat pel jutge.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El socialista Álex Pastor va dimitir ahir del càrrec d’alcalde de Badalona després d’haver estat detingut pels Mossos d’Esquadra al ser interceptat dimarts a la nit conduint amb símptomes d’embriaguesa i per atemptat contra l’autoritat, per encarar-se als agents que li van donar l’alto per fer-li una prova d’alcoholèmia a la qual es va negar.

L’ara exalcalde de Badalona, al qual el PSC va suspendre de la militància i va apressar a renunciar a tots els càrrecs públics després de l’arrest, va quedar en llibertat provisional després de passar a disposició del Jutjat d’Instrucció 15 de Barcelona per videoconferència i acollir-se al dret a no declarar.

Buch assegura que al ja exalcalde se li aplicarà la “llei corresponent” com a qualsevol ciutadà

La primera tinenta d’alcalde, la líder dels comuns Aïda Llauradó, que el substituirà al càrrec fins que es convoqui el ple extraordinari en què s’ha de votar el nou alcalde –una cosa que ha de tenir lloc abans del 12 de maig–, va afirmar que no sabia que Pastor tingués problemes amb l’alcohol, i va assenyalar que semblava que s’havia recuperat després de causar baixa un parell de mesos enrere per problemes coronaris.

Per la seua part, l’oposició va aprofitar la conjuntura per assenyalar que Pastor no estava capacitat per governar la ciutat. El també exalcalde de Badalona, el popular Xavier García Albiol, a més va afegir que tothom sabia que “tenia problemes de dependència”. Davant d’aquest nou escenari polític, Albiol va reivindicar que, com a guanyador de les eleccions municipals, ha de governar la ciutat, i per això va reclamar a l’oposició respectar el resultat i deixar-se d’“experiments que han acabat malament i han sortit molt cars”. Per la seua part, Badalona en Comú Podem, que governa a la ciutat amb el PSC, va apostar per un Executiu municipal “d’esquerres, ampli i estable” que “no passa per fer Albiol alcalde de Badalona”.

Per la seua banda, la també exalcaldessa de Badalona, Dolors Sabater (Guanyem), va fer una crida a les forces progressistes municipals per fer possible un govern de concentració liderat per ella avisant que l’alternativa passa pel fet que l’alcalde sigui el líder popular.

Al saber-se el cas, la portaveu del Govern, Meritxell Budó, va demanar als grups de l’ajuntament de Badalona la formació d’un “govern fort” per gestionar l’impacte del coronavirus. I per la seua part el conseller d’Interior, Miquel Buch, va assegurar que a Pastor que se li aplicarà la “llei corresponent”, com a qualsevol ciutadà.

tracking