SEGRE

CATALUNYA

La Generalitat crea una comissió per dirigir la reactivació econòmica

En tres etapes: l’emergència sanitària, la liquiditat i la reactivació de l’economia || Torra defensa votar contra prorrogar l’alarma si no es recuperen competències

Quim Torra ahir, durant la reunió telemàtica del Consell Executiu.

Quim Torra ahir, durant la reunió telemàtica del Consell Executiu.JORDI BEDMAR/ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Generalitat, Quim Torra, va anunciar ahir que es crearà una comissió per impulsar un pla de reactivació econòmica i protecció social davant de la pandèmia del coronavirus. El pla té tres etapes (en les dos primeres ja s’han anat aprovant decisions): mesures per afrontar l’emergència sanitària, mesurades per garantir la liquiditat d’empreses i treballadors i mesurades de recuperació i reactivació econòmica.

En roda de premsa després de la reunió telemàtica del Consell Executiu, el president va anunciar que presidirà la comissió que elaborarà i seguirà el pla, al costat del vicepresident i conseller d’Economia i Hisenda, Pere Aragonès, i els responsables de Territori, de Treball, d’Empresa i d’Agricultura.

Torra va obrir la porta a augmentar els impostos que depenen de la Generalitat, a l’afirmar que s’analitzaran “totes les eines”. “Hem de mirar totes les nostres capacitats per poder actuar”, va argumentar.

D’altra banda, el president va dir que la seua opinió és votar al Congrés en contra de la pròrroga de l’estat d’alarma si el Govern central no torna a la Generalitat les competències per poder prendre “les decisions sobre el desconfinament”. Va recordar que la setmana passada van proposar a Madrid anular l’estat d’alarma, mantenir-lo només per a algunes comunitats –quedant-ne Catalunya exempta–, o que la Generalitat fos l’autoritat competent, i que l’opció de votar-hi en contra només es planteja si no s’accepta cap d’aquestes tres propostes.

Mentrestant, a Catalunya es van registrar ahir 51 noves morts per la pandèmia, la qual cosa situa la xifra total en 10.452. Els contagis van arribar als 57.363 i els curats

ja

són 31.464.

El president de la Generealitat va inaugurar per videoconferència la primera edició online de la Fira del Vi de Falset, al Priorat, a la qual ell va acudir de forma presencial l’any passat, sense les restriccions de mobilitat pel coronavirus. “Ara més que mai és el moment de creure en el que fem, en nosaltres, en la terra. Hem de consumir els productes locals, de casa nostra. Hem de donar-li tot el valor que es mereixen”, va indicar. Segons el president de la Generalitat, “si una cosa ha posat en valor” la crisi pel coronavirus ha estat la “importància” del sector dels pagesos i dels productors de la cadena alimentària.

El president crida a consumir productes locals davant de la crisi del coronavirus ? Quim Torra va cridar ahir a consumir productes locals i donar-los “tot el valor que es mereixen” davant de la crisi pel coronavirus, que considera que ha demostrat que els pagesos i els productors de la cadena alimentària són “essencials”.

tracking