SEGRE

ESNOTICIA

Merkel estima que la vacuna costarà uns 8.000 milions

Promet una important contribució i demana intensificar la col·laboració mundial || Al país ja han mort 6.500 persones

La cancellera Merkel va demanar la col·laboració internacional per aconseguir una vacuna.

La cancellera Merkel va demanar la col·laboració internacional per aconseguir una vacuna.EFE/EPA/SEAN GALLUP

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La cancellera alemanya, Angela Merkel, va estimar ahir que caldran uns 8.000 milions d’euros per desenvolupar una vacuna contra el coronavirus i va demanar que s’intensifiqui la cooperació internacional en aquest sentit. En el seu discurs setmanal, Merkel va indicar que Alemanya faria una “important contribució financera”, encara que no en va donar xifres.

Quant a les conseqüències de la pandèmia, la dirigent alemanya va apuntar: “Sabem que està causant greus danys a tot arreu, també en la nostra vida econòmica i social, així com en la nostra societat. Per això, hem de treballar a tota velocitat i amb gran concentració per contenir i després derrotar aquest virus desenvolupant una vacuna.”

“Alemanya assumeix aquesta responsabilitat”, va prosseguir, “i per això també ens encarregarem que una vegada que s’hagi desenvolupat una vacuna aquesta beneficiï totes les persones, i que els medicaments que es necessiten i les possibilitats de diagnòstic beneficiïn el major nombre possible de persones”.

El discurs de Merkel es va emetre un dia en què l’últim balanç elevava a més de 160.000 les persones que s’han infectat de coronavirus a Alemanya i gairebé 6.500 han mort per la malaltia, que ja supera els tres milions de contagis i 238.000 morts a nivell mundial.

tracking