SEGRE

ESNOTICIA

Johnson diu que es va dissenyar un pla per si moria per Covid-19

Assegura que hi havia preparatius “del tipus mort de Stalin”

Boris Johnson.

Boris Johnson.EFE/EPA/PIPPA FOWLES / DOWNING STREET

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El primer ministre del Regne Unit, Boris Johnson, va revelar ahir que el deteriorament de la seua salut pel Covid-19 a començaments d’abril va portar el seu Govern a dissenyar una estratègia per afrontar la seua possible mort. “Va ser un moment molt dur, no ho negaré. Tenien una estratègia per sortir amb un escenari del tipus mort de Stalin”, va afirmar el cap de Govern en una entrevista que va publicar ahir The Sun On Sunday.

Johnson, de 55 anys, va estar tres dies ingressat a la unitat de cures intensives de l’hospital St. Thomas de Londres, on els metges li van administrar “litres i litres d’oxigen”, va explicar. “Jo no estava en una forma particularment brillant i era conscient que s’havien fet plans de contingència”, va agregar Johnson, que recentment va ser pare del sisè fill amb la seua promesa, Carrie Symonds.

Va assegurar que en els primers moments no reconeixia la gravetat del seu estat i es negava anar a l’hospital: “No em semblava un bon moviment, però van ser bastant inflexibles. Mirant enrere, van fer el correcte obligant-me a anar-hi”, va afirmar. “Els maleïts indicadors continuaven anant en la mala direcció i vaig pensar no hi ha medicina per a aquesta cosa, no té cura. En aquell moment va ser quan vaig pensar: com sortiré d’aquesta?”, va relatar Johnson al tabloide britànic. D’altra banda, el Govern britànic va informar d’un total de 315 morts en les últimes hores per coronavirus, la xifra més baixa des de finals de març, fins a conformar un total de 28.446 defuncions en hospitals i residències.

tracking