SEGRE

MADRID

Sanitat prioritza higiene i distància davant les esperances de la vacuna

Segons Simón, que preveu proves a casos amb símptomes en terminis de 24 a 48 hores || Illa nega el “caos” en el recompte de morts i casos tot i dades que no quadren

Operaris realitzen tasques de desinfecció als afores d’un teatre a Saragossa.

Operaris realitzen tasques de desinfecció als afores d’un teatre a Saragossa.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, el doctor Fernando Simón, va assegurar ahir que no s’han de posar “totes les esperances” en una vacuna perquè hi ha altres eines, com per exemple el distanciament físic o la higiene, per vèncer el coronavirus.

Simón, que va recordar que hi ha molts equips d’investigadors a Espanya treballant en el desenvolupament d’una vacuna, va puntualitzar que no es pot plantejar una estratègia de control de la malaltia sobre l’esperança de tenir una vacuna i va apel·lar a la “responsabilitat personal” de la ciutadania per “comptar amb aquestes eines bàsiques” que “permeten reduir l’impacte de la malaltia”. Així mateix, va avisar que per posar fi a la transmissió del virus l’important “no són els tests”, sinó mantenir el distanciament. No obstant, respecte a les proves, va informar que a partir de dilluns es faran, de forma generalitzada, a tots els ciutadans entre les 24 i 48 hores des que apareixen els símptomes en els centres d’atenció primària.

D’altra banda, el nombre de morts diaris amb coronavirus es va mantenir ahir per tercer dia consecutiu per sota dels 200 encara que va repuntar lleument a 185, amb la qual cosa ja són 25.613, mentre que el de contagis confirmats mitjançant PCR va ser més del doble que els registrats dilluns amb 867 de nous, 219.329 en total.

Respecte a aquestes dades diàries que ofereix el ministeri de Sanitat, el titular, Salvadó Illa, va defensar que no hi ha “caos” en el recompte i que les autoritats sanitàries estan actuant amb “total transparència” des de l’inici de l’epidèmia a Espanya. En aquest sentit va assenyalar que la disparitat de xifres en alguns dies és a causa que hi ha algunes comunitats autònomes que a mesura que disposen de més “mitjans” refan les seues sèries de dades per “adaptar-les més a la realitat epidemiològica”

tracking