SEGRE

CATALUNYA

Barcelona treballa amb el Govern per passar a la fase 1 “en pocs dies”

Colau veu “prudent” que la ciutat es mantingui al punt de partida || Buch demana “responsabilitat i confiança” davant de veïns que trenquen el confinament

Algunes persones passejant ahir pel passeig marítim de la platja del Bogatell a Barcelona.

Algunes persones passejant ahir pel passeig marítim de la platja del Bogatell a Barcelona.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La consellera de Salut, Alba Vergés, i l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, no es van aventurar ahir a posar data perquè la ciutat passi a la fase 1 del pla de desescalada marcat pel Govern central, però sí que van anunciar la creació d’una oficina conjunta per al seguiment del desconfinament, monitoritzar els indicadors i coordinar les mesures que permetin tenir les condicions per avançar d’una fase a l’altra “com més aviat millor”.

Segons l’índex epidemiològic del virus amb què treballa el departament de Salut per decidir si una regió avança de fase, Barcelona encara té un risc de rebrot elevat. En aquest sentit l’alcaldessa va assenyalar que, igual que l’executiu, el que li sembla més “prudent” és mantenir la ciutat en fase 0 i va afegir que espera que això pugui canviar “d’aquí a uns dies”. Així mateix també va assenyalar que les xifres de contagis de Barcelona s’han reduït molt si es comparen amb les que registrava a finals de març.

Respecte a la desescalada el conseller d’Interior, Miquel Buch, va rebutjar la idea d’individualitzar-la per municipis. “Cada municipi no té un sistema propi de salut pública, té un hospital de referència. Hem de mirar les dades sempre en conjunt”, va dir després que pobles petits demanessin poder passar a la fase 1 encara que la seua regió no ho faci. Buch també va demanar “responsabilitat” de cara a les noves fases i va assegurar que el centre d’emergències de Catalunya està rebent en els últims dies trucades de ciutadans “denunciant una certa relaxació” amb el confinament. “El millor enemic contra el virus és la nostra actitud”, va reblar el conseller.

D’altra banda, a Catalunya es van registrar ahir 134 morts per Covid-19, per la qual cosa la xifra total ja se situa en les 10.965 persones que han perdut a vida. D’altra banda, els casos positius es van elevar fins als 60.007 i un total de 33.679 han aconseguit superar la malaltia.

Algunes persones passejant ahir pel passeig marítim de la platja del Bogatell a Barcelona.

Algunes persones passejant ahir pel passeig marítim de la platja del Bogatell a Barcelona.ACN

tracking