SEGRE

ESNOTICIA

Salut estudia que part de l'àrea de Barcelona pugui canviar de fase

La Generalitat la deixa per ara fora de la proposta per passar a l'etapa 1 del desconfinament || Temen rebrots per l'alta mobilitat i el volum de població

Un operari neteja un contenidor, ahir, al costat dels Jardins de Montserrat, a Barcelona.

Un operari neteja un contenidor, ahir, al costat dels Jardins de Montserrat, a Barcelona.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Generalitat va sol·licitar ahir al Govern central que les regions sanitàries de Lleida, la Catalunya Central i Girona entrin en la fase 1 del desconfinament a partir de dilluns i mantenir en aquest estadi del pla de desescalada l’Alt Pirineu i Aran, el Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre, que van abandonar la fase 0 al començar la setmana. Per contra, la regió sanitària de Barcelona i les dos metropolitanes van quedar fora de la proposta de la Generalitat. I és que la conselleria de Salut tem que hi pugui haver rebrots en aquestes tres zones a causa de la concentració de població i l’elevada mobilitat. Tanmateix, la titular del departament, Alba Vergés, va dir que sospesen una proposta perquè part de l’àrea metropolitana passi a la fase 1. Tanmateix, no va precisar si, en cas d’aprovar-se, s’aplicaria també des de dilluns. I és que Vergés va admetre que dins de les regions metropolitanes existeixen “realitats territorials diverses que ens agradaria poder treballar en profunditat per plantejar una proposta al més adaptada al territori”. En aquest sentit, va deixar la porta oberta a aprovar una desescalada desigual en una mateixa regió. “Es tracta d’intentar veure si són convenients les distincions a les regions metropolitanes”, va manifestar. Amb tot, Salut i l’ajuntament de Barcelona es van reunir ahir i van coincidir que la desescalada a la capital catalana ha d’“avançar” però “amb prudència”.

Les illes demanen avançar a la fase 2 i cinc comunitats, poder passar a la 1 Cinc comunitats autònomes van plantejar ahir al Govern central una proposta per avançar cap a la fase 1 del desconfinament, després que en la primera onada de desescalada en quedessin fora i es mantinguessin en la fase 0, almenys de forma parcial. A banda de Catalunya i Madrid (vegeu el desglossament), van cursar la petició Castella-la Manxa, Castella i Lleó i el País Valencià. En el cas castellanomanxec, Albacete, Ciudad Real i Toledo segueixen en la fase 0 mentre que la resta van entrar dilluns en l’1. A Castella i Lleó, el Govern regional va sol·licitar que 14 àrees comencin amb el desconfinament i se sumin a les 26 que ja estan en la fase 1. La Generalitat valenciana va confiar a poder passar tot el territori a la fase 1. Les Balears i les Canàries, per la seua part, van demanar passar a la 2 i avançar-se així una setmana al pla previst.

tracking