SEGRE

PROCÉS MOBILITZACIONS

L'ANC aposta per una Diada sense gran manifestació i mig virtual

Pretén garantir la participació de tothom malgrat la crisi sanitària || Torra compleix dos anys al capdavant del Govern amb la incògnita de la inhabilitació

Milers de persones van participar en la concentració de Barcelona de l’11-S l’any passat.

Milers de persones van participar en la concentració de Barcelona de l’11-S l’any passat.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Elisenda Paluzie, va explicar ahir que la manifestació de la Diada de l’11 de Setembre d’aquest any no comptarà amb una gran mobilització a Barcelona sinó que serà descentralitzada, en diversos punts de Catalunya, i “mig presencial, mig virtual” a causa de l’emergència sanitària que ha provocat el coronavirus.

Paluzie va assenyalar a RAC1 que l’ANC aposta per aquest format perquè totes les persones que hi vulguin participar en l’actual context, també els que formen part de grups de risc, puguin fer-ho. Així mateix, va dir que tampoc no assegura que la mobilització s’iniciï a les 17.14 hores com en aquests últims anys i va garantir que estarà dirigida també als no independentistes. “Hem de demostrar el nostre activisme, aquesta necessitat de la gent d’expressar-se, però alhora sense renunciar al nostre missatge. La crisi ha evidenciat que des de Catalunya no tenim les eines per poder fer front a una situació d’aquesta magnitud, perquè no som un estat, per tant la independència és una necessitat “, va asseverar.

Lledoners canvia el centre de treball de Junqueras ja que el monestir de Poblet continua tancat

Per un altre costat, el president de la Generalitat, Quim Torra, va celebrar ahir el seu segon any al càrrec immers en la gestió de la crisi sanitària i esquivant el debat sobre si ha de fixar una data per a unes eleccions anticipades abans que el Suprem decideixi si confirma la seua inhabilitació per no retirar els llaços grocs, un fet que l’Alt Tribunal vol tenir decidit abans de la tardor. Mentre el mandatari i el seu partit, JxCat, es neguen a debatre sobre quan seran aquests comicis i aposten per centrar tots el seu esforços en la lluita contra la pandèmia, els seus socis de govern, ERC, pressionen perquè posi una data abans que el Suprem es pronunciï.

D’altra banda, el líder d’ERC, Oriol Junqueras, ha publicat el llibre Parlant amb tu d’amor i llibertat, en el qual es mostra confiat que malgrat estar empresonat aconseguirà “sumar per guanyar” perquè les generacions del futur “no hagin d’anar mai més a la presó per defensar el dret a vot i el benestar de tothom”.

Finalment, la junta de tractament de la presó de Lledoners va acordar canviar-li el centre de treball previst per a les seues sortides laborals, en aplicació de l’article 100.2, davant de la impossibilitat que ho faci al monestir de Poblet, que encara continua tancat. Així, podrà sortir deu hores quatre dies per setmana.

tracking