SEGRE

POLÍTICA CATALANA

Iglesias aposta per estudiar un indult per als Jordis

Demana explorar mecanismes en el marc legal per als presos de l'1-O || Ciutadans reclama que “no desacrediti” els jutges

El vicepresident segon del Govern de l’Estat, Pablo Iglesias.

El vicepresident segon del Govern de l’Estat, Pablo Iglesias.FIRMA DE FOTO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El vicepresident segon del Govern estatal, Pablo Iglesias, va considerar ahir “enormement injust” que l’exlíder de l’ANC Jordi Sànchez i el president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, estiguin a la presó i es va mostrar partidari d’estudiar les peticions d’indult que arribin. Preguntat en una entrevista a Catalunya Ràdio per les peticions de llibertat per a Sànchez i Cuixart, condemnats a presó pel Tribunal Suprem pel seu paper en el procés, Iglesias va remarcar que “no haurien d’estar a la presó en cap cas”.

“Defensaré no només el diàleg, sinó que es doni un sortida com més aviat millor a una cosa que em sembla enormement injusta. Sóc conscient que estan a la presó perquè els jutges així ho han decidit i que tothom ha de complir la llei encara que no t’agradi una sentència o et sembli injusta”, va afirmar. Davant d’aquesta situació, va defensar “explorar mecanismes que permetin, en el marc de la legalitat, provar de corregir una situació que és injusta”. Si hi ha sol·licituds d’indult, va assenyalar, “caldrà estudiar-les amb molt de compte”.

Iglesias va enviar “una abraçada a Jordi Cuixart i a totes les persones que estan preses” i va assegurar: “No els vull veure a la presó, els vull veure en una taula de diàleg, a les institucions, fent política”. Encara que amb ells no estigui “d’acord en gaires coses”, va dir que “el millor de les democràcies és que hi ha mecanismes perquè els desacords es puguin expressar de manera civilitzada i assenyada”.

El portaveu adjunt de Ciutadans al Congrés, Edmundo Bal, veu “inadmissible” que el vicepresident segon del Govern espanyol aposti per què els presos condemnats pel procés surtin de la presó i li va demanar que deixi de “desacreditar” la tasca dels jutges.

Proposta per refer els ponts amb ERC Pablo Iglesias va afirmar que Ciutadans s’ha comportat com una “dreta responsable” pel que fa a la pròrroga de l’estat d’alarma, però va recordar, d’altra banda, que el partit d’Inés Arrimadas “serà oposició” i cal “reparar” la majoria parlamentària de la investidura, és a dir, l’entesa amb ERC.

tracking