SEGRE

ESPANYA

Sanitat avala que Madrid passi a la fase 1 al complir els “requisits”

Tot Aragó passa a la 2 i el Govern central rebutja la seua petició de mobilitat entre províncies || Espanya registra 56 morts en l'última jornada, amb més contagis

Sanitat avala que Madrid passi a la fase 1 al complir els “requisits”

Sanitat avala que Madrid passi a la fase 1 al complir els “requisits”

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministeri de Sanitat va donar ahir el vistiplau que la Comunitat de Madrid passi dilluns a la fase 1 del pla de desescalada de les mesures per combatre el coronavirus. Després de la polèmica suscitada per la negativa del Govern central a autoritzar el canvi de fase de la capital de l’Estat i la seua regió anteriorment, el ministre de Sanitat, Salvador Illa, va explicar que ara Madrid ja compleix “tots els requisits tècnics” per estar en la fase 1.

Així mateix, Illa va advertir que “segurament” la Comunitat de Madrid s’estarà dos setmanes dins d’aquest estadi de la desescalada, abans de passar a la fase 2.

A més a més, la Moncloa també va autoritzar les regions castellanolleoneses que encara no estaven en fase 1 a entrar-hi. Amb tot, comptant Barcelona, el 53% de la població de l’Estat entrarà o es mantindrà en fase 1 a partir de dilluns. El 47% restant avançarà a la fase 2.

Aquest és el cas de les tres províncies aragoneses que, tal com va sol·licitar el Govern de Javier Lambán, avançaran en la desescalada. Tanmateix, l’Executiu central no ha donat de moment llum verda a la mobilitat entre províncies, que havia demanat Aragó i que s’espera permetre a l’acabar la fase 3. El comissionat per a la Lluita contra la Despoblació d’Aragó, Javier Allué, va aplaudir, no obstant, el disseny que de la fase 2 ha fet el ministeri de Sanitat perquè “calca el que hem estat dient a Aragó, que ara servirà per a tota l’Espanya rural”.

“Per fi han normativitzat la singularitat del medi rural”, va destacar Allué.

Mentrestant, la xifra diària de morts i contagiats va repuntar en el conjunt de l’Estat. Amb 56 morts i 446 positius més, segons el ministeri de Sanitat han perdut la vida 28.628 persones i han contret el coronavirus 234.824.

tracking