SEGRE

PROCÉS POLÈMICA

Jordi Sànchez acusa la conselleria de Justícia de “mala praxi” amb ell

Després de negar-li un permís per treballar a la Crida || El departament lamenta l'“error” de comunicació i nega motius “polítics o partidistes” dels funcionaris

Jordi Sànchez, al sortir de la presó al gener per disfrutar d’uns dies de permís.

Jordi Sànchez, al sortir de la presó al gener per disfrutar d’uns dies de permís.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’expresident de l’ANC Jordi Sànchez va retreure ahir a la conselleria de Justícia de la Generalitat “mala praxi” per anunciar dijous que la Junta de Tractament de la presó de Lledoners havia tramitat una proposta perquè pogués sortir de la presó i treballar a la Crida, una cosa que finalment la Junta va rebutjar elevar l’endemà “per unanimitat”. “Demano públicament que no es torni a repetir aquesta mala praxi, que només interessos espuris poden explicar”, va afirmar en un comunicat, en el qual assegura que la Junta sí que ha avalat una sortida de nou hores a la setmana per fer un voluntariat a la Fundació Canpedró.

La secretaria de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima de la Generalitat va explicar dijous que la Junta de Tractament havia modificat les condicions d’aplicació de l’article 100.2 del Reglament Penitenciari per a feina i voluntariat de Sànchez, ampliant el seu horari de sortida a 12 hores diàries cinc dies a la setmana. Sànchez assegura que aquesta és “la situació més desagradable” que ha viscut des de la notificació de la condemna de presó per sedició del 14 d’octubre, i afegeix que continua sense saber el perquè de la decisió de la Junta. Defensa que “la naturalesa sociopolítica de la Crida no pot ser la causa de la negativa de la Junta de Tractament a tramitar el 100.2” laboral, i destaca que el mateix Tribunal Suprem va destacar textualment en la seua sentència que la finalitat de la causa de l’1-O no era criminalitzar un projecte polític.

Justícia va informar del vistiplau a les sortides de Sànchez i l’endemà la petició va ser rebutjada

Hores després, la conselleria de Justícia va emetre un comunicat en el qual lamenta l’“error” comès en la seua informació de dijous. “En realitat, la junta [de Lledoners] va votar desfavorablement perquè va considerar que la proposta no s’ajustava a les condicions establertes en el programa individual de tractament (PIT)”. El programa de tractament de Jordi Sànchez estableix que “la reinserció laboral serà en l’àmbit privat, en la docència o en una activitat similar, d’acord amb la seua formació acadèmica i perfil professional”.

Així, la Junta és contrària que Sànchez treballi a la Crida perquè “el seu PIT no contempla la possibilitat de desenvolupar una activitat laboral vinculada a l’activisme social o polític”. “No obstant, la Junta de Tractament ha elevat l’acord al jutjat de vigilància penitenciària, que és qui té l’última paraula sobre l’oferta laboral”, destaca la conselleria.

tracking