SEGRE

ESPANYA

Les fases de la desescalada podrien durar menys de 15 dies, afirma Illa

Reitera que la mobilitat entre províncies no es permetrà fins al final de la fase 3 || Augmenta a 70 el nombre diari de defuncions i es registren 246 nous positius

Un home al passeig de la Concha de Sant Sebastià, ahir.

Un home al passeig de la Concha de Sant Sebastià, ahir.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Després que el president del Govern central, Pedro Sánchez, comuniqués als líders de les comunitats autònomes la seua intenció d’accelerar la desescalada i permetre que algunes comunitats autònomes abandonin “en dates pròximes” l’estat d’alarma, el ministre de Sanitat, Salvador Illa, va obrir la porta que els territoris no hagin de mantenir-se dos setmanes en una mateixa fase abans de passar a la següent en la desescalada.

Així, va explicar que “en funció de com evolucioni la pandèmia en cada una de les unitats territorials, estudiarem si hi ha opcions de modificar la durada de les fases”. I és que, segons Illa, l’objectiu és “aplicar l’estat d’alarma allà on sigui necessari i pel mínim temps necessari”.

D’altra banda, el ministre va insistir que la mobilitat entre províncies no es permetrà fins que acabi la fase 3 de la desescalada. En aquest sentit, Illa va augurar que tot Espanya l’haurà superat entre finals de juny i principis de juliol.

D’altra banda, el conjunt de l’Estat va experimentar un repunt en la xifra de morts, segons el balanç ofert pel ministeri de Sanitat. Així, davant de les 48 víctimes mortals del coronavirus registrades dissabte, ahir se’n van comptar fins a 70, la gran majoria repartides entre Catalunya i la Comunitat de Madrid. D’aquesta manera, el nombre total de defuncions durant la pandèmia és ja de 28.752. Al contrari, quant als nous casos positius detectats, la xifra va baixar fins als 246.

Mitjançant proves PCR, s’han confirmat 235.772 contagis a Espanya, la qual cosa situa l’Estat espanyol com el cinquè de tot el món amb més infectats, únicament darrere dels Estats Units, el Brasil, Rússia i el Regne Unit.

D’altra banda, segons el balanç del departament que encapçala Salvador Illa, l’increment mitjà setmanal de morts va ser de l’1,6%, l’augment d’ingressos a l’UCI es va situar en el 0,8% i el d’hospitalitzats, en l’1%.

tracking