SEGRE

ESNOTICIA

Sanitat rectifica i rebaixa en gairebé 2.000 les morts pel Covid-19 a l'Estat

A l'eliminar-se casos duplicats, segons Simón

Fernando Simón, ahir, en roda de premsa.

Fernando Simón, ahir, en roda de premsa.EFE/MONCLOA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La xifra de morts per coronavirus notificada ahir pel ministeri de Sanitat és de 50 i en total arriben a 26.834. D’aquesta forma rectifica les seues mateixes dades, ja que diumenge el nombre de defuncions era de 28.752, és a dir, una diferència a la baixa de 1.918 òbits.

Són les dades comunicades pel departament de Salvador Illa, que, a més, en l’estadística de morts especifica, “amb data de defunció en els últims 7 dies”, un total de 50.

En l’estadística de morts s’especifica, “amb data de defunció en els últims set dies”, un total de 50.

El director del Centre d’Alertes i Emergències Sanitàries del ministeri de Sanitat, Fernando Simón, va indicar en roda de premsa que amb el canvi de fases de la desescalada hi ha una valoració de la situació amb dades més precises comparada amb la que s’ha ofert fins al moment.

Amb el nou sistema es disposa d’una informació individualitzada de cada cas en les comunitats autònomes, que a l’estar amb menys pressió assistencial i d’informació ha permès verificar i validar les dades.

D’aquesta forma, va explicar l’epidemiòleg, s’han eliminat casos que estaven duplicats o que no complien la definició de cas, entre altres criteris.

Així mateix, fins a la data es donaven les dades de les noves notificacions de casos positius, mentre que a partir d’ara s’ofereixen els nous diagnosticats en les últimes 24 hores.

En aquest punt va apuntar que els diagnosticats podien haver-se produït dies o setmanes abans, mentre que ja es donen els casos amb diagnòstic d’ahir, que són 132. En total, des del començament de la pandèmia del coronavirus, sumen 235.400.

En aquest cas, el nombre total, en comparació amb el publicat ahir (235.772), també ha estat rectificat i és inferior en 372 casos.

tracking