SEGRE

CATALUNYA

Budó, sobre els ajustos al recompte de l'Estat: “El problema és seu”

Simón va insinuar fa uns dies que hi havia “contradiccions” en les dades recopilades per Catalunya || El Govern insisteix a unir l'àrea metropolitana i demana prudència

La platja de L'Arrabassada de Tarragona.

La platja de L'Arrabassada de Tarragona.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La portaveu del Govern català, Meritxell Budó, va manifestar ahir que “el problema amb les dades de contagis i morts és potser més del ministeri de Sanitat que de la Generalitat”, després que el departament que encapçala Salvador Illa rebaixés dilluns en gairebé 2.000 la xifra de víctimes mortals del coronavirus a tot l’Estat. I és que, fa uns dies, el director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, havia assenyalat el Govern català per enviar a Madrid dades “contradictòries”. Així, Budó va demanar que “no s’acusi el Govern de problemes de gestió, perquè potser en aquest cas el problema és responsabilitat d’altres”. Arran d’això, va aventurar que “potser el procés de gestió de centralització de les dades” va ser el que va provocar el desajustament en el balanç de morts, que ara s’ha reduït sensiblement.

D’altra banda, va defensar la proposta de la conselleria de Salut per unificar les dos regions sanitàries metropolitanes amb la de Barcelona, i així facilitar la mobilitat entre si. En aquest sentit, Budó va posar èmfasi en el fet que la proposta es planteja partint de criteris mèdics, i no per les “pressions del món local”. Així mateix, va advertir que, en el cas que tiri endavant, els ciutadans haurien d’efectuar només els desplaçaments imprescindibles. A més, i malgrat el repunt que experimenta la mobilitat a Barcelona i l’àrea metropolitana amb la fase 1, Budó va afirmar que el sistema de transport públic registrarà un dèficit de 500 milions en els ingressos previstos per a aquest any. Per altra banda, Catalunya va registrar ahir 29 víctimes mortals per coronavirus i 243 positius més. D’aquesta manera, ja s’han detectat 65.303 casos i han perdut la vida 11.877 persones, de les quals 6.633 han mort en hospitals.

tracking