SEGRE

ESPANYA

Simón augura que tornaran a retocar el balanç de morts

Explica que encara els falten morts per “ubicar” || La Moncloa deixa oberta la porta a una sisena pròrroga de l'estat d'alarma

Imatge d’un mercat de Madrid, ahir, el segon dia de fase 1.

Imatge d’un mercat de Madrid, ahir, el segon dia de fase 1.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, va avançar ahir que, al llarg dels propers dies, tornaran a ajustar el recompte de víctimes mortals del coronavirus a Espanya. En aquest sentit, i després que dilluns es reduís en gairebé 2.000 persones el balanç de morts durant l’epidèmia, Simón va admetre que “encara tenim alguns centenars de víctimes, dins de les 27.117 que tenim ara, que cal saber ubicar al llarg de l’epidèmia.” Tot i així, va afirmar que “les xifres respecte als totals de morts no fan un canvi fonamental” malgrat aquestes matisacions.

Per la seua part, La portaveu del Govern central, María Jesús Montero, va defensar els ajustaments en el recompte de víctimes perquè “és absolutament imprescindible per poder conèixer com s’està comportant la malaltia”. “Entenc que aquest canvi de dinàmica o de metodologia alguna vegada pot provocar una desajust, que és incòmode per a l’anàlisi de les sèries històriques”, va afegir. Així mateix, el ministeri de Sanitat va sumar ahir 283 noves morts a l’estadística, 35 de les quals es van produir l’última setmana, amb la qual cosa el total és de 27.117. Pel que fa als infectats, ja n’hi ha 236.259, després de diagnosticar-ne 194 de nous en un dia i 3.222 més en l’última setmana.

Montero defensa que era “imprescindible” retocar les dades per poder prendre decisions

D’altra banda, Montero va deixar la porta oberta a sol·licitar al Congrés una sisena pròrroga de l’estat d’alarma. A més, va afirmar que, en cas de demanar-la, ho faran partint de criteris estrictament sanitaris, i no s’abordaran “altres debats que res tenen a veure amb aquesta situació”.

tracking