SEGRE

MÓN

Els Estats Units ja sumen més de 100.000 morts per coronavirus

Acumulen un terç dels casos registrats a tot el planeta || El país comptabilitza més de 41 milions de sol·licituds de subsidi d'atur en dos mesos

Una operària realitza una desinfecció al metro de Nova York.

Una operària realitza una desinfecció al metro de Nova York.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Quatre mesos després que es detectés el primer positiu per coronavirus als Estats Units, el país va superar ahir la barrera dels 100.000 morts. Al voltant del 6 per cent dels 1,7 milions de persones que han contret la malaltia allà han mort, d’acord amb els últims càlculs del centre de seguiment de la Universitat Johns Hopkins, i és que amb menys del 5% de la població mundial, els Estats Units acumulen gairebé un terç dels casos de Covid-19 a tot el planeta.

No obstant, l’impacte que ha tingut el Covid-19 al país ha estat molt desigual. Gairebé un terç de totes les víctimes mortals s’han produït a l’estat de Nova York, epicentre de la pandèmia, que comptabilitza fins a la data més de 29.300 difunts, més que tot Espanya o França malgrat tenir tres vegades menys habitants (uns 20 milions).

Aquestes xifres (l’impacte que ha tingut la pandèmia al país és pitjor que a molts països europeus tenint en compte el nombre d’habitants) representen un dur cop per a la primera potència mundial, que continua sense aconseguir doblegar la corba de contagis en moltes de les seues àrees metropolitanes.

Tot i això el president nord-americà, Donald Trump, que a començaments d’aquest mes de maig va assegurar que el país aconseguiria “amb sort” quedar-se per sota de les 100.000 víctimes mortals, ha estat pressionant des d’un primer moment perquè l’activitat econòmica no parés.

Per un altre costat, un total de 2,12 milions de persones van sol·licitar al país el subsidi d’atur durant la setmana passada i es van elevar així a 40,76 milions els acomiadaments registrats al país en les últimes deu setmanes, quan la pandèmia de Covid-19 va començar a afectar l’economia nord-americana.

Trump reconeix la “trista fita” i torna a assenyalar la Xina com a culpable

El president nord-americà, Donald Trump, va reconèixer ahir que el país ha assolit una “trista fita” després d’ haver superat els 100.000 morts per la pandèmia de coronavirus, que té els Estats Units com el país més afectat a nivell mundial.

tracking