SEGRE

EUA VIOLÈNCIA

Les protestes antiracistes s'estenen pels Estats Units

En els disturbis ja han mort dos persones || La indignació per l'assassinat d'un afroamericà arriba a la Casa Blanca

Agents de la policia de Washington redueixen un manifestant a prop de la Casa Blanca.

Agents de la policia de Washington redueixen un manifestant a prop de la Casa Blanca.EFE/EPA/JIM LO SCALZO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Milers de manifestants es van congregar divendres al vespre en diferents ciutats dels EUA per protestar per la mort de l’afroamericà George Floyd al ser arrestat per la policia dilluns passat, unes protestes que van derivar dies enrere en vandalisme i saquejos a Minneapolis, on ahir es va imposar el toc de queda. Al centre d’Atlanta, a prop de les oficines centrals de la cadena de televisió CNN, grups de manifestants van trencar aparadors de comerços, a la qual cosa la policia antiavalots va respondre amb el llançament de granades de gasos lacrimògens, segons van mostrar les televisions.

De moment, aquests disturbis que tenen lloc al llarg del país ja han deixat dos vícimes mortals. Per una banda, a Detroit, un jove de dinou anys va perdre la vida tirotejat mentre participava en les protestes per la mort de Georges Floyd a Minneapolis. Així mateix, un agent federal va morir i un altre va resultar ferit per trets d’arma de foc en un incident sota investigació que va tenir lloc durant les protestes a Oakland (Califòrnia).

Les protestes van arribar fins i tot a les portes de la Casa Blanca, a Washington, on la policia va dispersar els manifestants concentrats amb l’ús d’aerosols de pebre.

tracking