SEGRE

ESNOTICIA

El diari 'ABC' filtra un vídeo en el qual la ministra Irene Montero reconeix en privat que “hi havia pànic generalitzat pel virus” però “no ho reconeixeria en públic”

El diari 'ABC' filtra un vídeo en el qual la ministra Irene Montero reconeix en privat que “hi havia pànic generalitzat pel virus” però “no ho reconeixeria en públic”

Imatge de la participació de Montero en la marxa del 8-M.

Imatge de la participació de Montero en la marxa del 8-M.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra d’Igualtat, Irene Montero, va reconèixer el 9 de març passat, l’endemà de la celebració de les manifestacions pel Dia de la Dona, que “la baixada substancial de participants en la manifestació d’aquest any” es va deure “al coronavirus”, tenint en compte el “sentiment generalitzat de pànic que ja hi ha”. A més, la ministra Montero va argüir que no ho reconeixeria en públic.

“O sigui, no ho diré perquè no ho diré. Doncs perquè, tia, vull ser molt prudent, perquè crec que la comunicació que s’estava fent com a Govern és bona comunicació, molt basada en les dades mèdiques”, assegurava Montero en un vídeo gravat en la prèvia a una entrevista amb Euskal Telebista, segons va revelar ahir el diari ABC.

El jutge inadmet una querella contra Simón per homicidi imprudent sense demanar informe al fiscal

Al vídeo es pot veure la titular d’Igualtat xarrant amb la periodista, que li pregunta sobre les manifestacions del 8 de març. “Com sempre, prioritzar la salut pública, no prendre decisions pel sentiment aquest de pànic generalitzat que ja hi ha”, apunta Montero, que reconeix que “la capacitat de control” del virus d’altres països europeus que estaven prenent mesures “superdràstiques” era “molt limitada”.

Les paraules de la ministra surten a la llum una setmana després que es publiqués l’informe de la Guàrdia Civil per encàrrec de la jutge Carmen Rodríguez-Medel en el marc de la investigació contra el delegat del Govern a Madrid, José Manuel Franco, per l’autorització de la marxa del 8M.

Després que es fessin públiques les declaracions de la ministra, les crítiques des de l’oposició no es van fer esperar. La vicepresidenta del Congrés i portaveu del Partit Popular a la Comissió de Reconstrucció, Ana Pastor, va sol·licitar la compareixença de Montero perquè ofereixi explicacions “del que sabia” en relació amb les manifestacions.

Vox va anar més enllà. Va considerar que el vídeo és “una prova més” que el Govern va ocultar informació als ciutadans, segons el portaveu del Comitè d’Acció Política de Vox, Jorge Buxadé. Cs va registrar, per la seua part, una petició de compareixença de la ministra perquè doni explicacions sobre les manifestacions.

D’altra banda, el titular del Jutjat d’Instrucció número 11 de Madrid ha inadmès la querella que van presentar familiars d’una dona que va morir per coronavirus contra el director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, per entre altres delictes el d’homicidi imprudent, i ho ha fet sense ni tan sols sol·licitar un informe previ de la Fiscalia. La querella es va presentar el 22 de maig al considerar aquesta família Simón responsable d’almenys 27.000 morts per Covid-19 a Espanya per haver “comunicat públicament una sèrie de directrius errònies i contradictòries”.

tracking