SEGRE

CATALUNYAESPANYA

Sanitat no reporta noves morts però Catalunya informa d'11 més

El ministeri no registra cap defunció des del 3 de març || Salut proposa el pas a la fase dos de Barcelona i l' àrea metropolitana a partir de dilluns que ve

Una parella fa un beure en una terrassa de Madrid.

Una parella fa un beure en una terrassa de Madrid.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministeri de Sanitat va informar ahir que en les últimes vint-i-quatre hores no havia registrat cap mort per coronavirus a Espanya, un fet que no es donava des del passat 3 de març i que fa que la xifra total de morts per Covid-19 es mantingui en les 27.127 persones, de les quals 35 han perdut la vida en els últims set dies.

Tanmateix, també ahir, el departament de Salut va assenyalar que les funeràries catalanes van informar que fins diumenge han registrat 12.280 defuncions pel virus, 11 més de les registrades el dia anterior. Quant al nombre de casos diagnosticats a nivell estatal, se’n registren 71 de nous, xifra que va elevar el còmput total fins als 239.638. A Catalunya es van sumar 159 positius més, que van situar el nombre total en 67.060.

Sanitat adverteix que si no es llancen correctament podria provocar nous contagis

La conselleria de Salut també va informar que ha proposat a Sanitat el pas dilluns a la fase dos de la ciutat de Barcelona i l’àrea metropolitana, que fa una setmana es va convertir en una sola regió sanitària, sense imposar cap condició com l’evolució de les dades sanitàries a la zona. Abans de conèixer-se aquesta proposta, el director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ja va vaticinar que si les dades epidemiològiques de Barcelona continuen així és molt possible que, com Madrid, puguin passar a la següent fase de la desescalada i els va avisar que hauran d’assumir la seua responsabilitat per controlar els riscos a la fase 3.

Així mateix, Salut també va proposar el pas a aquesta fase de Lleida, sempre que “tingui una bona evolució els pròxims dies” (vegeu més informació a la pàgina 3). Pel que fa a Alt Pirineu i Aran, les Terres de l’Ebre i el Camp de Tarragona demanarà el pas a la fase 3. Per la seua banda, la resta de regions sanitàries, Girona i Catalunya Central, a més de les àrees de gestió assistencial Penedès i Garraf continuaran en fase 2.

Simón també va advertir que les mascaretes i guants que no es llancen de manera adequada poden suposar un risc de contagi. “Els que es queden a terra poden estar potencialment infectats, per la qual cosa si no es llancen adequadament poden suposar un risc per als altres”, va assegurar.

tracking