SEGRE

CATALUNYA

Les funeràries comuniquen 9 defuncions però cap de nova en l'última jornada

Interior centralitzarà les sancions de l'alarma

Diverses persones gaudeixen de l’obertura de terrasses a Barcelona.

Diverses persones gaudeixen de l’obertura de terrasses a Barcelona.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La conselleria de Salut va informar ahir que les funeràries havien registrat dilluns 9 víctimes mortals pel coronavirus. No obstant, va precisar que cap no s’havia produït en les últimes 24 hores, per tant Catalunya va tancar la jornada sense registrar nous decessos. Però hores després rectificava la informació de Lleida i reportava una nova defunció (vegeu la pàgina 3). Segons la informació oficial, el nombre total de morts des de l’inici de la pandèmia ja se situa als 12.289 dels quals 6.706 han perdut la vida en hospital, 3.965 en residència, 777 a casa, i la resta són casos no classificables per falta d’informació. Aquestes dades podrien variar en els pròxims dies quan les funeràries reportin més informació. Pel que fa al nombre d’infectats es va elevar fins als 67.083 després de detectar-se’n 23 de nous (133 menys) que en la jornada prèvia. D’aquests 38.192 han aconseguit superar la malaltia. Per la seua banda, 155 continuen ingressades amb un pronòstic greu, vuit menys que diumenge.

Malgrat aquestes dades cada vegada més optimistes tant des de Salut com des de Sanitat, han avisat la població que no pot abaixar la guàrdia i que han de respectar les mesures d’higiene i distanciament social imposades per l’estat d’alarma. Quant a les sancions per saltar-se aquestes mesures, el Govern va aprovar ahir un decret llei que estableix que les derivades d’actes aixecades pels diferents cossos policials de Catalunya durant l’estat d’alarma pel coronavirus són competència centralitzada de la conselleria d’Interior, que dirigeix Miquel Buch.

Respon a una necessitat d’atribuir a un únic òrgan les competències per “tramitar sense dilació els procediments per sancionar aquests incompliments”.

tracking