SEGRE

EUA VIOLÈNCIA RACIAL

Les protestes desafien els tocs de queda a les ciutats dels Estats Units

Donald Trump es descriu com el president que més ha fet pels negres, al darrere de Lincoln || Manifestacions a tot el món per la mort de George Floyd

La policia de Nova York, al custodiar diversos detinguts en les protestes de dimarts a la nit.

La policia de Nova York, al custodiar diversos detinguts en les protestes de dimarts a la nit.EFE/EPA/JUSTIN LANE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els manifestants ja sumen vuit jornades consecutives de protestes contra la brutalitat policial en ciutats nord-americanes com Los Angeles, Nova York o Washington, on desafien els tocs de queda imposats per frenar les concentracions, desencadenades després de la mort del ciutadà afroamericà George Floyd en mans de la policia.

A Los Angeles, on fins al moment els manifestants van marxar de forma pacífica, i a Nova York els tocs de queda van començar a les 21.00 hores i 20.00 hores (hora local), respectivament.

L’alcalde de Los Angeles, Eric Garcetti, va agrair als manifestants expressar-se pacíficament i ha dit que n’està “orgullós” . “Accepto el nostre dret de fer això i m’alegra que hagi estat pacífic”, va indicar, assegurant que vol que sàpiguen que pot sentir-los “alt i clar”.

Per la seua part, a Nova York, on els manifestants van marxar per Manhattan, Brooklyn i altres parts de la ciutat, la tensió va començar a créixer quan es va iniciar el toc de queda, encara que les protestes es van mantenir pacíficament al llarg de dimarts.

En concret, a partir de les 20.00 hores, diverses persones van començar a saquejar i atacar botigues a Manhattan, de les quals trencaven els vidres de les instal·lacions amb pedres. A més, manifestants i policia es van enfrontar al barri de Chelsea quan manifestants violents es van unir a pacífics.

Per la seua banda, el fiscal general de l’estat de Minnesota, Keith Ellison, ha endurit els càrrecs contra Derek Chauvin, l’expolicia que va ser gravat amb el genoll pressionant el coll George Floyd i contra els altres tres exagents presents.

En aquest context, el president dels Estats Units, Donald Trump, es va autoproclamar ahir com el líder que més progressos ha aconseguit per a la població afroamericana en tota la història del país nord-americà amb la “possible excepció” d’Abraham Lincoln, sota el mandat del qual es va abolir l’esclavitud.

Per la seua part, l’expresident nord-americà George W. Bush es va pronunciar sobre la situació de protestes que viu el país des de fa una setmana apel·lant a escoltar els afroamericans i a “examinar els nostres tràgics fracassos”.

Fora dels EUA, el primer ministre britànic, Boris Johnson, va qualificar d’“atroç” i “inexcusable” la mort de l’afroamericà George Floyd en mans d’un policia, si bé va afirmar que les protestes s’han de fer de forma pacífica.

Així mateix, les principals capitals d’arreu del món estan sent escenari de manifestacions en protesta pel racisme als Estats Units.

La policia de Nova York, al custodiar diversos detinguts en les protestes de dimarts a la nit.

La policia de Nova York, al custodiar diversos detinguts en les protestes de dimarts a la nit.EFE/EPA/JUSTIN LANE

tracking