SEGRE

GUÀRDIA CIVIL POLÈMICA

Marlaska contraataca i diu que desmantella la “policia patriòtica”

De los Cobos serà substituït en el càrrec per un tinent coronel

Fernando Grande-Marlaska.

Fernando Grande-Marlaska.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministeri de l’Interior va anunciar ahir que l’encarregat d’ocupar el lloc de cap de la Comandància de la Guàrdia Civil a Madrid que ostentava el coronel Diego Pérez de los Cobos serà el tinent coronel David Blanes González.

Segons va informar la Moncloa, Blanes ha estat fins ara el Cap de la Unitat Fiscal i Aeroportuària de la Comandància de Madrid. Ha exercit, entre altres destinacions, a la Comandància d’Àlaba i a la Unitat de Seguretat de la Casa del Rei.

D’altra banda, Pérez de los Cobos, que va ser cessat la setmana passada pel ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha sol·licitat una comissió de serveis en la Intervenció Central d’Armes i Explosius a Madrid, que li ha estat concedida.

El nomenament arriba l’endemà que Interior expliqués que el que va aconseguir Pérez de los Cobos va ser “precipitar” el seu relleu com a cap de la Comandància de Madrid després de la pèrdua de confiança que va suposar que aquest alt càrrec de la Guàrdia Civil deixés d’informar els seus superiors a la cadena de comandament sobre tràmits relacionats amb l’entrega d’informes sobre la investigació judicial del 8 de març i l’inici del contagi de coronavirus.

Per la seua banda, ahir, el president del Govern, Pedro Sánchez, va atribuir al Congrés les crítiques de l’oposició contra el ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, per destituir Pérez de los Cobos, que està “destapant la policia patriòtica” del Govern popular.

El mateix ministre va remarcar això a l’assegurar, a la sessió de control al Govern al Congrés, que l’Executiu està patint les conseqüències dels dos últims anys del Partit Popular a Interior i està “desmantellant” el que aquest equip “havia convertit el ministeri, i per això no se’ns perdona”.

tracking