SEGRE

CATALUNYA

Brot en una residència de Reus

Un total de 17 usuaris i sis treballadors, tots amb símptomes lleus o asimptomàtics || Trilla celebra que els casos es detecten ràpid per evitar cadenes de transmissió

L’hospital del Vendrell acomiada l’última pacient amb coronavirus, una dona de 85 anys.

L’hospital del Vendrell acomiada l’última pacient amb coronavirus, una dona de 85 anys.TWITTER/@SALUTCAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El departament de Salut de la Generalitat va informar ahir d’un brot de coronavirus amb almenys vint-i-tres positius localitzat al centre sociosanitari Monterols de Reus (Tarragona), que gestiona el Grup Pere Mata, encara que va afirmar que “està controlat”.

Els infectats són disset usuaris i sis treballadors, tots ells amb una simptomatologia lleu o asimptomàtics i que estaven ingressats o treballaven a la mateixa planta. En aquest centre sociosanitari es va detectar el primer positiu per Covid-19 a l’abril i des d’aquell moment ha fet tests a professionals i usuaris de forma periòdica. Davant d’aquest nou episodi, el centre va aïllar els residents positius a les zones habilitades, i els professionals infectats es van posar en quarantena domiciliària. A més, es va fer un estudi de contactes del seu entorn familiar amb l’objectiu de trencar cadenes de transmissió.

Salut ja tenia programada fa dies una visita de seguiment presencial a la residència amb l’objectiu de verificar-ne les mesures de prevenció primària. La Residència Monterols disposa de cent places, noranta-dos de les quals estaven ocupades en el moment de detecció dels casos. La plantilla de l’equipament està formada per noranta-un professionals.

El cap d’epidemiologia de l’hospital Clínic, Antoni Trilla, va reconèixer que aquest rebrot, igual que el que es va detectar a Seròs, on ha s’ha hagut de posar en quarantena una cinquantena de temporers (vegeu SEGRE d’ahir), són una “mala notícia”, però va celebrar que s’hagin detectat amb tanta celeritat ja que això podria permetre implementar mesures de control i evitar que la cadena de transmissió s’estengui.

Catalunya reporta deu defuncions i 228 casos nous Les funeràries catalanes van notificar ahir deu morts per coronavirus, vint-i-quatre menys que en l’últim balanç. Això deixa la xifra global de víctimes mortals en 12.333. No obstant, d’aquestes noves defuncions cap no es va registrar en les últimes vint-i-quatre hores. Aquestes dades podrien variar en els pròxims dies quan les funeràries reportin més informació. De fet, en les dades facilitades per la conselleria de Salut dimecres no apareixia cap defunció amb data 2 de juny, però després de l’actualització d’aquest dijous ja en registra sis.

tracking