SEGRE

BRASIL

El Brasil anuncia l'inici la desescalada tot i augmentar els casos

El president Jair Bolsonaro.

El president Jair Bolsonaro.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministeri de Salut del Brasil va confirmar divendres 30.830 nous casos de coronavirus, per la qual cosa el nombre total d’afectats per la pandèmia al país, epicentre del virus a Llatinoamèrica, ha assolit els 645.771 positius. Segons l’últim balanç de les autoritats, 1.005 persones més han perdut la vida al país a causa del Covid-19 en un dia i ja acumula un total de 35.026 morts al país a causa de la pandèmia. A més, 11.977 persones s’han recuperat al Brasil durant l’últim dia després d’haver superat el coronavirus. Els estats brasilers que han registrat un nombre més elevat de casos en les últimes vint-i-quatre hores han estat Sao Paulo, amb 5.365, i Badia, amb 2.965.

Sao Paulo ha confirmat, a més, 281 decessos més a causa de la pandèmia, seguit de Rio de Janeiro, amb 146. No obstant, diversos mitjans locals han denunciat la falta de transparència i els retards en les dades de coronavirus subministrades pel Govern. Així doncs, han assegurat que falten encara dades totals sobre la pandèmia al país, que fins ara sí que s’havien ofert.

Malgrat aquest increment dels casos i defuncions, el governador de Rio de Janeiro, Wilson Witzel, va decretar ahir la reobertura gradual de centres comercials, mercats, restaurants, bars i centres turístics i parcs malgrat les xifres rècord de contagis.

El decret, publicat en una edició extraordinària del Diari Oficial estatal, inclou restriccions per evitar aglomeracions amb una limitació al 50 per cent de la capacitat de cada local i protocols i mesures de seguretat com l’ús de mascaretes, distància mínima d’1 metre i disponibilitat d’alcohol de 70 graus i els centres comercials podran obrir de 12 a 20 hores.

tracking