SEGRE

ESNOTICIA

La pandèmia sobrepassa els 6,7 milions de contagis

Les defuncions s'atansen a les 400.000 || L'Argentina desenvolupa un test amb un 98% d'efectivitat i amb un cost de 8 dòlars

L’Índia es converteix en el sisè país amb més contagis.

L’Índia es converteix en el sisè país amb més contagis.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La pandèmia del nou coronavirus sorgit a la ciutat Xina de Wuhan havia provocat fins ahir més de 6,7 milions de contagis en 188 països i territoris i ja s’atansa a les 400.000 morts, segons les últimes dades ofertes per la Universitat Johns Hopkins.

Els Estats Units continuen encapçalant la llista de països més afectats al comptabilitzar 109.000 víctimes mortals i 1,9 milions de positius, després de sumar en les últimes vint-i-quatre hores prop de 25.000 nous contagis. En aquest país, més de 600 professionals sanitaris han perdut la vida a causa del virus. A aquest el segueix el Brasil, Rússia i el Regne Unit, que comptabilitza 284.734 casos i 40.344 defuncions, i Espanya.

El govern alemany confia a tenir a punt una vacuna contra el coronavirus abans de finals d’any

La pandèmia s’està accelerant en llocs com l’Índia, que ahir va superar Itàlia com el sisè país amb el nombre més elevat de casos confirmats, després de tres dies consecutius reportant més de 9.000 nous afectats malgrat estar sota un dels grans i més llargs confinaments de la seua història, que ha limitat el moviment de la seua població de 1.300 milions d’habitants.

Mentre el coronavirus continua sumant casos arreu del món, molts són els països que pugnen per trobar una vacuna o nous mètodes per tenir-la sota control. A l’Argentina el president, Alberto Fernández, va anunciar que científics d’aquest país han desenvolupat uns tests ràpids que detecten el Covid-19 en aproximadament una hora i amb una fiabilitat del 98 per cent. A diferència dels tests ràpids serològics (PCR), aquests realitzen una detecció de genoma del virus en un màxim d’una hora i quart, mentre que les proves PCR en tarden almenys set a donar el resultat. A més, el preu d’aquests nous tests se situa entre els 8 i els 10 dòlars, és a dir, la meitat del que costa un kit PCR.

Així mateix, el govern rus va informar que ha registrat un segon medicament local per al tractament del Covid, creat per la companyia biotecnològica Biocad i que inicialment va es va crear per tractar l’artritis reumàtica. Per la seua part, el ministre alemany de l’Interior, Horst Seehofer, es va mostrar confiat que el país pugui tenir a punt una vacuna a finals d’any “o fins i tot abans” però fins que això no passi, va assegurar que la millor protecció és seguir una estricta higiene i mantenir les distàncies socials.

tracking