SEGRE

POLÍTICA NEGOCIACIONS

Calvo convocarà la taula de diàleg quan finalitzi l'estat d'alarma

La vicepresidenta respon als dubtes de Torra recordant que “la taula la va impulsar ERC” || Carrega contra l'oposició assegurant que “Espanya necessita estabilitat”

La vicepresidenta primera del Govern central, Carmen Calvo.

La vicepresidenta primera del Govern central, Carmen Calvo.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La vicepresidenta primera del Govern, Carmen Calvo, va afirmar ahir que el Govern espanyol tornarà a convocar a l’estiu la taula de diàleg amb la Generalitat per abordar el conflicte polític a Catalunya: “Quan sortim de l’alarma, posarem una data.” “No deixarem passar l’estiu sense tornar a asseure’ns per reprendre un objectiu en què creiem profundament. Estem disposats a continuar amb el nostre compromís”, va assenyalar en una entrevista a La Vanguardia. Calvo va defensar que escoltar i dialogar forma part de la democràcia, també quan no es comparteix projecte polític: “Tothom sap que no hi ha res més lluny dels plantejaments del PSOE, del Govern d’Espanya i del president que l’independentisme.”

Al ser preguntada pel fet que el president de la Generalitat, Quim Torra, hagi assegurat que no hi ha un clima de prou confiança amb el Govern per reactivar la taula, va dir: “La taula la va impulsar ERC. Ara estan molt separats entre ells. S’ha de llegir en aquesta clau.”

Així mateix, segons Calvo, el Govern començarà a redactar els Pressupostos Generals de l’Estat quan tinguin suports, perquè no “portaran el país a cap altra frustració quan més es necessita tenir una resposta econòmica i tributària per sortir de l’actual situació”.

“Hem tingut capacitat per arribar a acords amb Ciutadans i alhora amb Esquerra i el PNB”, i va lamentar no haver pogut dialogar amb el Partit Popular que, en les seues paraules, ha portat a terme una oposició irracional i dura.

A més, la vicepresidenta primera del Govern va assegurar que en l’actual context social, polític i econòmic “Espanya necessita estabilitat i aquest Govern l’hi donarà”. “Espanya –va recalcar Calvo– necessita estabilitat i aquest Govern l’hi donarà. Pablo Casado no ha passat la pantalla de la moció de censura [a Mariano Rajoy], encara no ha computat la seua derrota en dos eleccions generals [l’abril i el novembre del 2019]. Som a l’inici d’un nou temps polític. Hi haurà legislatura.” Dissabte passat, el vicepresident de la Generalitat i dirigent d’ERC, Pere Aragonès, va defensar davant dels membres del Consell Nacional del partit tornar ara a la taula Generalitat-Govern: “La millor manera de continuar avançant en els nostres objectius és fer-los asseure’s de nou a la mesa de negociació.”

Per la seua part, la portaveu del Govern i consellera de Presidència, Meritxell Budó, va reclamar ahir als republicans votar en contra del suplicatori en tràmit al Congrés per investigar penalment la diputada de Junts per Catalunya Laura Borràs, “de la mateixa manera que JxCat sempre ha donat suport a Esquerra Republicana en casos de judicialització”.

Budó insisteix en la presència d’un mediador entre els dos executius La portaveu del Govern català, Meritxell Budó, va assegurar ahir que la Generalitat no té data concreta per a la reunió de la taula del diàleg amb el Govern central i que la figura del mediador és ara “més important que mai”. Budó va afirmar que el Govern català sempre ha considerat que cal decidir des del diàleg “el que és un conflicte polític” i que espera que hi hagi una “voluntat real” de dur-lo a terme. Tanmateix, va mostrar escepticisme quant a la voluntat real del PSOE d’avançar en la resolució d’aquest conflicte polític, motiu pel qual considera “més important que mai la figura del mediador”.

tracking