SEGRE

CATALUNYA

Vergés admet que no haurien d'haver tancat les escoles al març

La consellera anuncia que la campanya de vacunació de la grip s'avançarà || Salut alerta d'un increment de contagis de Covid-19 entre joves i adolescents

Aquesta parella de joves lleidatans van aprofitar ahir per gaudir de la platja a Cambrils.

Aquesta parella de joves lleidatans van aprofitar ahir per gaudir de la platja a Cambrils.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La consellera de Salut, Alba Vergés, va reconèixer ahir que el tancament de les escoles a meitats del mes de març, quan va esclatar la crisi del coronavirus, potser va ser precipitat. “Sabent el que sabem ara el tancament de les escoles no hauria estat la primera mesura que s’havia de prendre”, va dir. “En aquells moments els experts van considerar que era una mesura lògica”, va declarar Vergés en una entrevista a RAC1, i va dir que els nens i nenes no són vulnerables al virus, que l’escola és un espai molt segur i que els professors sí que han de prendre mesures. Va manifestar que davant d’un rebrot, el repte del Govern és combatre’l amb mesures de distanciament perquè no calgui confinar totalment la gent a casa: “Nosaltres comptem que tornarem a tenir molts casos i d’una gravetat diferent de la d’ara.” La consellera va assenyalar que espera que al setembre hi hagi “màxima normalitat” a les escoles, amb la “màxima presencialitat”, perquè els nens “no són un grup de risc” i els centres són un “ambient segur” per a ells.

Vergés va explicar que una de les mesures davant d’un rebrot seria que les persones de risc sí que es confinin, especialment si coincideix amb la grip: “Tenim l’ull posat en la gent més vulnerable, en residències i hospitals.”

Vergés no descarta habilitar espais de quarantena per a turistes davant de possibles casos de contagi

Pel que fa a la futura arribada del turisme a Catalunya, va explicar que s’han de prendre precaucions i tenir els espais molt preparats: “Obrir al turisme ens pot portar molts casos importants. Els llocs turístics han de fer complir les mesures”, i va declarar que no compten amb espais de quarantena per a turistes però que hi estan treballant.

Així mateix, va anunciar que la campanya de la vacunació de la grip s’avançarà aquest any a començaments d’octubre “a tot estirar”. Va explicar que com que el Covid-19 i la grip tenen “els mateixos factors”, s’haurà d’“insistir” en la vacunació per “discriminar bé”. Salut no té sobre la taula que la vacuna de la grip sigui obligatòria per a tota la població, però Vergés espera tenir més bones taxes de vacunació en la gent vulnerable, padrins, dones embarassades i també entre els professionals sanitaris.

Per la seua part, el director general de Professionals de la Salut, Marc Ramentol, va alertar d’un increment de positius de Covid-19 dels joves entre 18 i 29 anys. Salut ho atribueix a la manera de socialitzar-se, i assegura que, tot i que no hi ha un augment important en valors absoluts, és una tendència davant de la qual s’ha d’estar alerta de cara a evitar possibles rebrots. Ramentol va explicar que “no es tracta d’un augment de casos que en valor absolut sigui molt alt”, però que els preocupa la tendència. En els últims catorze dies, hi ha hagut gairebé sis casos per 100.000 habitants.

En aquest sentit, Salut insisteix que a la resta de franges d’edat la incidència de Covid-19 es manté a la baixa, però que en aquesta concreta la incidència ha augmentat.

Aquesta parella de joves lleidatans van aprofitar ahir per gaudir de la platja a Cambrils.

Aquesta parella de joves lleidatans van aprofitar ahir per gaudir de la platja a Cambrils.ACN

tracking