SEGRE

PROCÉS PARTITS

ERC insisteix a reactivar el diàleg però Sànchez desconfia de Moncloa

L'exlíder de l'ANC creu que Madrid prova de dividir l'independentisme amb la taula || Aragonès afirma haver parlat amb Torra sobre la data de les eleccions

Aragonès i Torra, el mes de febrer passat, en una sessió al Parlament.

Aragonès i Torra, el mes de febrer passat, en una sessió al Parlament.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La fi de l’estat d’alarma pel coronavirus i l’entrada en la nova normalitat han col·locat de nou el procés a l’agenda política, amb la segona reunió de la taula de diàleg entre l’Estat i Catalunya com una de les seues fites més urgents. Tanmateix, ERC i la Crida Nacional per la República van evidenciar ahir les seues diferències a l’hora de reprendre la negociació amb el Govern central. Així, el vicepresident de la Generalitat i coordinador nacional d’ERC, Pere Aragonès, va apressar a reactivar la taula de diàleg al més aviat possible. “Si és la primera setmana de juliol, millor que el 20 o el 25”, va manifestar en declaracions a Catalunya Ràdio. El dirigent republicà, a més, va subratllar que les converses han de versar sobre l’autodeterminació de Catalunya i l’amnistia per als líders independentistes condemnats per l’1-O.

En canvi, Jordi Sànchez, exlíder de l’ANC i president de la Crida, va afirmar que La Moncloa “especula” amb el diàleg amb l’objectiu de “dividir” els independentistes. En una entrevista a l’Ara, va afirmar que “aposta” per la via negociada però va exigir saber per a què serviran les reunions amb Madrid. “Jo estic pel diàleg i crec que la immensa majoria de dirigents i d’electors de JxCat estan pel diàleg. El que cal que ens preguntem és si aquesta taula realment busca resoldre un conflicte polític o és l’excusa per aparentar que dialogarem, per fer-se una fotografia i per justificar una majoria governamental a Espanya”, va explicar Sànchez.

Buch afirma que és “de sentit comú” evitar unes eleccions i Aragonès diu que no les ha de fixar el TS

En un altre ordre de coses, el conseller d’Interior, Miquel Buch, va descartar “pensar en unes eleccions” perquè és “de sentit comú” estar centrats ara en la gestió del coronavirus. “Si ara ens posem en unes eleccions, si ara estem en funcions i més pendents de qui guanya les eleccions, en el que no pensarem és en com fer front a la Covid-19”, va manifestar. En canvi, el vicepresident Aragonès va dir que “seria dolent” que el Tribunal Suprem fixés la data de les eleccions catalanes, en al·lusió a la possibilitat que els magistrats confirmin la condemna per desobediència imposada pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) al president, Quim Torra. En aquest sentit, va insistir que la data ha de ser “consensuada” i va revelar que ja ha parlat d’aquesta qüestió amb el mateix president. “No tenim cap predilecció per la data”, va afirmar el republicà, que no va voler aclarir si serà ell mateix el candidat d’ERC.

tracking