SEGRE

ELECCIONS PARTITS

Fracassa el primer míting de Trump després del Covid i en culpa els rivals

Trump es va quedar lluny d’omplir l’estadi on va fer el míting.

Trump es va quedar lluny d’omplir l’estadi on va fer el míting.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president dels Estats Units, Donald Trump, va punxar en el seu retorn a l’arena política després de diversos mesos sense grans actes públics pel coronavirus. I és que en el primer míting després de la pandèmia, celebrat ahir a la ciutat de Tulsa, no va aconseguir omplir el recinte, amb capacitat per a 19.000 persones.

Els assistents, que no van prendre cap mesura de seguretat per evitar contagis per coronavirus, van haver de firmar un document en el qual es comprometien a no demandar Trump en cas d’infectar-se de coronavirus en el transcurs de l’acte.

El mandatari nord-americà va acusar els rivals de boicotejar l’acte i els va atribuir el fet de no haver aconseguit l’assistència que s’esperava. Igualment, va manifestar que, a mesura que augmenten els positius per coronavirus als Estats Units, més es deteriora la imatge del país. És per aquest motiu que va apostar per practicar menys proves de detecció perquè així es detectaran menys casos.

D’altra banda, els president dels EUA va titllar d’“extremistes” els demòcrates i va denunciar la “violència de l’esquerra radical” en al·lusió a les protestes antiracistes per la mort del ciutadà afroamericà George Floyd en mans de la policia de Minneapolis. “Nosaltres som el partit de la llibertat, la igualtat i la justícia per a tots, el partit d’Abraham Lincoln i de la llei i l’ordre”, va sentenciar el mandatari.

tracking