SEGRE

ESNOTICIA

Alemanya descarta prendre mesures estatals tot i els importants rebrots

Els contagis en un escorxador arriben a 1.331

Empleats de l’empresa càrnia alemanya en la qual s’ha detectat un brot de coronavirus.

Empleats de l’empresa càrnia alemanya en la qual s’ha detectat un brot de coronavirus.EFE/EPA/FRIEDEMANN VOGEL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les autoritats alemanyes vigilen l’evolució dels rebrots del coronavirus detectats en diverses zones del país que han disparat en pocs dies el factor de reproducció de Covid-19, de valors per sota d’1 a l’actual 2,03, i rebutgen retornar a les restriccions a nivell federal.

El portaveu del Govern alemany, Steffen Seibert, es va referir al brot registrat en un escorxador a Gütersloh, a l’oest del país, a l’estat federat de Renània del Nord-Westfàlia, amb almenys 1.331 contagiats, cosa que, va dir, “ha de ser presa molt seriosament”.

El factor de reproducció del coronavirus continua pujant a Alemanya i

Va assegurar que el Govern “observa molt de prop” la situació, de la qual es desprèn “un elevat risc d’infecció”, i va agregar que “del que es tracta ara és de contenir aquest brot per limitar la propagació dels contagis” entorn d’aquesta empresa càrnia.

D’altra banda, va recordar que la setmana passada la cancellera alemanya, Angela Merkel, i els caps de Govern regionals van reafirmar la postura que “allà on la dinàmica regional de contagis ho requereixi” s’introdueixin àmplies restriccions de contacte en l’espai públic, “a fi de contenir el brot i evitar contagis que traspassin” les zones afectades.

En aquest sentit, va assenyalar que als districtes entorn de Gütersloh i del brot a l’empresa càrnia Tönnies ja s’han pres mesures, com el tancament de guarderies i col·legis, i va condicionar la introducció de restriccions addicionals a l’èxit en la contenció d’aquesta nova onada de contagis. També el ministre federal de Sanitat, Jens Spahn, va insistir que “únicament amb una actuació decidida” a la regió afectada pel brot pot evitar-se la propagació a tot Alemanya.

tracking