SEGRE

MÓN

La primera vacuna anti-Covid podria arribar a l'octubre

El d'Oxford és l'estudi més avançat per aconseguir una cura || L'OMS insta a augmentar producció massiva de dexametasona

Una investigadora, treballant en una vacuna.

Una investigadora, treballant en una vacuna.EURPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’investigador Adrian Hill, de la Universitat d’Oxford (Regne Unit), va avançar ahir que la vacuna contra el Covid-19 que desenvolupa l’Institute Jenner del centre britànic podria estar llesta a l’octubre, partint dels avenços que s’estan observant en els assajos clínics.

“Si tot va bé, tindrem els resultats dels assajos clínics a l’agost o setembre. Tenint en compte que fabriquem en paral·lel, estarem llestos per entregar a partir de l’octubre, si tot va bé,” va comentar durant la seua participació en el cicle de webinar sobre el Covid-19 de la Societat Espanyola de Reumatologia (SER).

Hill també va avançar algunes dades sobre la vacuna que desenvolupen. Es tracta d’una vacuna basada en virus vius (en aquest cas, l’adenovirus) amb una capacitat molt elevada de replicació, la qual cosa facilita que la seua producció es faci a gran escala, aconseguint un gran nombre de dosis en menor temps i un cost més baix.

“Aquesta vacuna ha demostrat molt bons resultats en els assajos amb ximpanzés i ja ha passat a la següent fase d’assajos en humans. Un dels seus avantatges a l’inici va ser demostrar en assajos anteriors que inoculacions similars, inclosa una l’any passat contra un coronavirus anterior, eren inofensives per als humans”, va assenyalar l’expert.

No se sap encara per quant de temps immunitzaria la vacuna que es desenvolupa a la Universitat d’Oxford, però pel tipus de vacuna tot sembla indicar que seria anual, és a dir, que tindria una estacionalitat com la de la grip.

Aquesta no és l’única vacuna que es desenvolupa ara mateix. Altres equips d’investigació en diferents indrets del món també han començat amb assajos clínics.

Ahir, l’Organització Mundial de la Salut (OMS) va exhortar a la producció i distribució massiva de la dexametasona, utilitzada en casos de malalts greus, per salvar les vides dels pacients greus de Covid-19, en un dia en què es va registrar el rècord de contagis al món.

tracking