SEGRE

PROCÉS REACCIONS

Paluzie assegura que la taula de diàleg “no portarà enlloc”

Iceta i Albiach insisteix a convocar eleccions, que rebutja Cs

Elisenda Paluzie.

Elisenda Paluzie.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’acabada de reelegir presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Elisenda Paluzie, va assegurar ahir que la taula de diàleg entre l’Estat i la Generalitat “no portarà enlloc”. Creu “ingenu” i “de no veure les coses” pensar que aquesta taula aconseguirà “avançar” cap a l’autodeterminació perquè, durant la crisi del coronavirus, l’Executiu de Pedro Sánchez “no ha respectat” les competències de les comunitats. Va qualificar de “feble” la posició de la delegació catalana per les discrepàncies entre JxCat i ERC. Així mateix, va descartar una gran mobilització independentista a Barcelona amb motiu de la Diada en vista de la situació sanitària.

D’altra banda, el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, i la líder dels comuns al Parlament, Jéssica Albiach, van insistir en la necessitat de convocar ja les eleccions catalanes. Així, Iceta va instar el president, Quim Torra, a fixar la data dels comicis per donar un canvi de rumb a les seues polítiques “desorientades”.

Per la seua part, Albiach va afirmar que el Govern català està “fracturat” i que la “necessària reconstrucció” exigeix un nou comandament al capdavant de la Generalitat. També va criticar Cs per oposar-se a la convocatòria electoral “mirant les enquestes”. I és que la líder taronja a Catalunya, Lorena Roldán, es va mostrar en contra de celebrar ara les eleccions. “No ajudarien en res”, segons la seua opinió.

D’altra banda, l’Audiència Nacional investiga quatre membres dels CDR per pertànyer presumptament a una organització terrorista.

Segons va explicar Alerta Solidària, són veïns de Sentmenat, Sabadell i Mollet del Vallès. Entre ells hi ha Queralt Casoliva, edil de la CUP a Sentmenat.

tracking