SEGRE

SUCCESSOS CATALUNYA

Denuncien tres agressions sexuals i una d'homòfoba durant Sant Joan

A Cambrils ha estat detingut un home com a presumpte autor d'una de les violacions || Buch destaca que, malgrat tot, la revetlla va ser de les més “tranquil·les”

A moltes localitats es va permetre encendre fogueres, encara que no a les platges de Barcelona.

A moltes localitats es va permetre encendre fogueres, encara que no a les platges de Barcelona.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d’Esquadra van rebre la nit de dimarts, revetlla de Sant Joan, tres denúncies per agressions sexuals i una altra per un atac homòfob a Catalunya. La policia catalana va detenir ahir un home de 51 anys d’edat i de nacionalitat espanyola a Cambrils (Tarragona) com a presumpte autor d’una de les violacions, comesa contra una dona amb qui compartia una festa privada en un domicili d’aquesta localitat al costat d’un grup de persones. L’home va ser traslladat a la comissaria de Cambrils a l’espera de passar a disposició judicial, mentre que la víctima va ser atesa a l’hospital, on se li va practicar una revisió. Els altres dos casos s’estan investigant i els Mossos no van oferir-ne més dades.

La policia catalana també provava d’identificar els dos individus que van atacar “per l’esquena amb una botella de vidre” una parella homosexual que es trobava asseguda en un banc a Sant Adrià de Besòs i van sortir fugint. Els dos joves van requerir assistència mèdica per ferides lleus provocades per l’impacte dels vidres, encara que ambdós van ser donats d’alta al cap de poques hores.

A més, el comissari Juan Carlos Molinero va explicar que els Mossos van dur a terme 37 actuacions per violència i gènere, i 16 per violència domèstica.

Malgrat tot, el conseller d’Interior, Miquel Buch, va destacar que l’atípica festa de Sant Joan que s’ha celebrat aquest any, marcada pel coronavirus, va ser una de les més tranquil·les en anys amb menys mobilitat a les carreteres i un descens significatiu de les actuacions de Mossos, Bombers i del SEM.

Malgrat la llibertat de moviments després del final de l’estat d’alarma, les sortides de Barcelona es van reduir un trenta per cent sense cap víctima mortal a la xarxa viària.

Així mateix, els detinguts es van reduir a la meitat i les actuacions de Bombers de la Generalitat i el nombre de persones que van requerir assistència en hospitals i als Centres d’Urgència d’Atenció Primària van disminuir un quaranta per cent respecte a la revetlla de l’any passat.

Durant la nit es van efectuar un total de 41 detencions, sobretot, relacionades amb furts i robatoris.

tracking