SEGRE

El general que va advocar contra les falòrnies, nomenat cap d'Estat Major de la Guàrdia Civil

El general de la Guardia Civil José Manuel Santiago durant una roda de premsa a Moncloa

El general de la Guardia Civil José Manuel Santiago durant una roda de premsa a MoncloaEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha nomenat al general José Manuel Santiago, que durant l’estat d’alarma va citar com a línia de treball sobre les falòrnies "minimitzar aquest clima contrari a la gestió de crisi per part del Govern espanyol", cap d’Estat Major de la Guàrdia Civil. Santiago ocupava fins ara el càrrec de forma interina per la jubilació fa uns mesos de l’anterior cap d’Estat Major, el general José Luis Arranz. Tal com informa el Ministeri de l’Interior, es tracta d’un procediment habitual que permet al general Santiago ocupar ara el lloc de ple dret.

Tant el seu cessament com a segon cap d’Estat Major com el seu nomenament com a màxim responsable del mateix apareixen aquest divendres publicats al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE).

José Manuel Santiago compareixia en les rodes de premsa telemàtiques del comitè tècnic de seguiment de la pandèmia de la COVID-19 en substitució del llavors director adjunt operatiu de la Guàrdia Civil, Laurentino Ceña, que va deixar de fer-ho en contagiar-se del virus. En una d’aquestes compareixences, Santiago va dir que una de les línies de treball de les forces de seguretat era "minimitzar aquest clima contrari a la gestió de crisi per part del Govern", el que va generar una important polèmica.

tracking